На нея случайно може да ти оставят една торба пари

...
На нея случайно може да ти оставят една торба пари
Коментари Харесай

Евгений Кънев за зависимостите в политиката: Получаваш обаждане за ”неангажираща среща”, оставят торба пари

На нея инцидентно може да ти оставят една торба пари без да желаят нещо отсреща, ей по този начин - за помощ. И това е моментът, в който ти или запазваш лице и можеш да свършиш нещо в политиката, или ставаш Техен. ”
И загатна за известна формация, а аз пък си спомних за телефонно позвъняване до някогашен наследник водач от различен олигарх - с оферта за “помощ ”.

Колко ли са тези от политиците, които отхвърлят? За да слушаме по-късно техните небивалици по медиите? Само едно не ми е изцяло ясно - по какъв начин устоят тези хора на живот в съзнателна неистина. В логиката на психиката, терминът compulsive lying (лъжа по навик) се характеризира като патологично положение, постоянно съпроводено с ментални разстройства.
Но в случай че горните думи на този политик не бяха чак такава изненада, бях заинтригуван от друго негово самопризнание:

“Нямаш визия по какъв начин идват тук известни анализатори да си оферират услугите. Офертата им е 10 К на месец да приказват каквото желаяме ”.
Всички подозираме и виждаме платеното мнение, само че най-малко моята концепция за подкупване беше, че партиите наемат “анализатори ”. Т.е че търсенето намира предложение, а не назад. И в случай че малко хора имат вяра на политици отвън тяхната обичана партия - виждате ли по какъв начин “анализаторите ” извайват “общественото мнение ”? Потресаващо.

Веднъж купени, тези политици и анализатори стопират да виждат крещящите проблеми на обществото, зад които нормално стоят техните спонсори. Започват да генерализират, нереално да обобщават, да упрекват “международното състояние ” и така нататък Затова и в този момент като гледаме международното по футбол - няма кой да попита обикновено ли е преди, по време на почивките и след мачовете нон-стоп да се популяризира хазарт посредством наши известни лица, които нямат никакви морални задръжки?

Нали по този начин се сеят безнравственост и заболявания в обществото?
Както една болест не може да се лекува без диагноза - по този начин и България не може да се оправи без диагноза на болестта и старания за лекуване. Кога множеството българи ще стигнат до диагнозата за менталното разстройство на здравия разум, което аргументи комунизмът на нашия народ? И чиито метастази са полепнали по всяка социална клетка.

Compulsive lying е станало есенция на цялата ни гласност. Въпросът е имаме ли сили за скалпел или сме на доизживяване.

 

 

Икономистът Евгений Кънев, Facebook


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР