На нея бяха обсъдени законовите промени за хората с увреждания

...
На нея бяха обсъдени законовите промени за хората с увреждания
Коментари Харесай

Майки бойкотираха среща в социалното министерство


На нея бяха разисквани законовите промени за хората с увреждания

Майки бойкотираха среща в общественото министерство за законовите промени за хората с увреждания. Това се случва, откакто в четвъртък те напуснаха ядосани среща с депутати и министри. И без тяхното наличие обаче, страната и хора с увреждания продължиха разискването на измененията. Министър Бисер Петков не се ангажира със период за внасяне на промяната. Според омбудсмана Мая Манолова обаче е допустимо още идната седмица текстовете да бъдат импортирани в националното заседание.

„ Нече няма какво да обсъждаме, да вървим на такива срещи, с цел да ни се подиграват и да ни изясняват по какъв начин нещата няма да станат, е безусловно излишно”, съобщи пред NOVA Весела Одажиева и добави, че митингите ще продължат.

„ Ясно е, че майките са обезкуражени, тъй като бяха лъгани доста пъти. Мисля, че диалог сред страните може да се случи, когато има подготвени проекти”, съобщи за NOVA омбудсманът Мая Манолова.

„ Надеждата ми е да стигнем до съгласие, тъй като аз не споделям, че нищо не е направено”, изясни пред NOVA Минчо Коралски, Агенция на хората с увреждания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР