На нерегламентирано сметище край село Катуница, до коритото на река

...
На нерегламентирано сметище край село Катуница, до коритото на река
Коментари Харесай

Тонове испански боклук стоварен край река Чая

На нерегламентирано бунище край село Катуница, до коритото на река Чая бяха открити тонове боклуци, предава БНР. Мястото попада в рамките на " Натура 2000 ".
Сигналът е подаден по обяд на телефон 112 от жители, измежду които Васил Къдринов от съдружие " Гео ". За прповерка на противозаконното хранилище пристигнаха незабавно представители на регионалната администрация, Община Садово, Басейнова дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.
На място те установяваха тонове боклуци, измежду които строителни, пластмасови и гумени части, битови и железни. Не е ясно какъв брой от тях са рискови, изясни екологът на община Садово Атанас Иванов. Част от боклука(пластмасови стърготини), е опакован в чували с надписи Мade in Spain. Към тях са прикрепени бланки, които демонстрират, че всеки чувал тежи 1325 кг. На мястото има най-малко 20-30 чувала.
Част от тях са изсипани по брега на реката, на остаряла площадка за баластра. 
Според кмета на общината Димитър Здравков сметището се намира на терен, напълно държавна благосъстоятелност. " Този проблем е доста остарял и с него на място бе осведомен и някогашният министър на Министерство на околната среда и водите Нено Димов, само че страната нищо не предприе. Вместо това на мен ми насрочиха инспекция ", сподели кметът.
Той обаче не уточни името на компанията или притежателя ѝ, която се допуска, че е замърсила терена. 
Взети са проби, отпадъците ще се изследват и ще се създадат наставления за изчистването им. Това е престъпно действие, бе безапелационен специалистът в Областна администрация Митко Стойчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР