На неофициалната среща на министрите на отбраната от Европейския съюз

...
На неофициалната среща на министрите на отбраната от Европейския съюз
Коментари Харесай

Италия иска от ЕС ротация на пристанищата за прием на мигранти

На неофициалната среща на министрите на защитата от Европейския съюз Италия ще отбрани концепцията за ротация на европейските пристанища за банкет на избавени мигранти в границите на средиземноморската задача " София ", като Франция и Испания се чака да заемат началото на листата, съобщи Агенция Франс Прес по данни на министъра на защитата Елизабета Трента,.
" Предложението е за ротация на пристанищата за дебаркиране, тъй че Италия да не се нагърбва сама с решаването на казуса, а в него да вземат участие и други страни членки. Още повече, че " София " е задача на Европейски Съюз “, сподели Трента.
" Утре топката ще бъде в лагера на Европейски Съюз: в случай че одобряват предлагането ни, ще покажат, че това е същинска общественост от полезности и планове. Ако откажат, ще отрекат личните си фундаментални правила ", сподели тя.
„ София “ започва през юни 2015 година след поредност от смъртоносни корабокрушения с мигранти и с хиляди жертви измежду тях, разрушили се в Средиземно море, напомня БГНЕС.
Понастоящем европейската военноморска интервенция " София ", която в този момент е под италианско командване, планува всички мигранти, избавени в Средиземно море в границите на задачата, да бъдат превозени до италианско пристанище.
Според в. " Стампа " италианската концепция е да се прави ротация сред пристанищата " на страните от Европейски Съюз, които имат изход на Средиземно море - Франция, Испания, Малта и Гърция - като първите две страни са призовани да спомагат повече от останалите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР