На най-висшия си форум СДС избра Румен Христов за председател

...
На най-висшия си форум СДС избра Румен Христов за председател
Коментари Харесай

СДС официално има нов лидер

На най-висшия си конгрес Съюз на демократичните сили избра Румен Христов за ръководител на партията, съобщи „ Фокус “. Гласувалите делегати са 719. Действителните бюлетини са 691, а недействителните 28.

За Румен Христов са дали своят вот 369 делегати, а за Антон Койчев 322.

Гласуването за нов водач на Съюз на демократичните сили беше скрито и продължи над 2 часа.

Преброяването на гласовете на делегатите от изборните комисии също продължи над 2 часа. Резултатите за зам.-председатели на партията ще бъдат оповестени по-късно на уеб страницата на Съюз на демократичните сили.

Кой е Румен Христов?

Румен Христов е роден на 27 декември 1955 година в Борово, обл. Русе. Магистър и лекар по стопанска система. В интервала от 1985г. – 1989 година е постоянен аспирант в Икономически институт, а от 1990г. до 1991 година е теоретичен помощник. Извънреден професор на Югозападния университет в Благоевград; Лектор в Пловдивския поземлен университет по дисциплината "Агромаркетинг ". Владее документално и говоримо британски и съветски език. Член на Съюза на демократичните сили от 1990г. От 1990 година до 1992 година е член на НКС на Съюз на демократичните сили. член на Съюз на демократичните сили - Русе от февруари 2008г. На 29 ноември 2009 година на вътрешнопартийните избори е определен за заместител - ръководител на Съюз на демократичните сили от Северен Централен район. На 21-та Национална конференция през 2013г. е определен от делегатите за зам. - ръководител на синята партия. На 13 май 2017 година е избран отново на поста по врем на 22-та Национална конференция на Съюз на демократичните сили. Кандидат за президент, повдигнат от Съюз на десните сили за президентски избори 2011 година Женен с една щерка.

Изборът на Румен Христов пристигна, откакто на 12 май стана ясно, че Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като водач на Съюз на демократичните сили.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР