На натовските държави в Европа им остават само пет до

...
На натовските държави в Европа им остават само пет до
Коментари Харесай

„Нападение на Русия срещу НАТО вече не може да бъде изключено“: задава ли се нова война?

На натовските страни в Европа им остават единствено „ пет до девет години “, с цел да се приготвят за вероятно нахлуване от страна на Русия. Констатацията се съдържа в разбор на Германското сдружение за външна политика.

Авторите Кристиан Мьолинг и Торбен Шюц са уверени, че „ идната война в Европа ще може да бъде предотвратена дейно единствено за стеснен интервал от време “.

Русия е настроила оръжейното си произвеждане на боен режим

Те показват, че в рамките на войната против Украйна Русия към този момент е настроила оръжейното си произвеждане на боен режим. „ И след съвсем две години война съветската боеспособност е по-голяма, в сравнение с наподобява сега. Сухопътните войски бяха тези, които претърпяха най-големите загуби на личен състав и материал “, се споделя в разбора със заглавие „ Да се предотврати последваща война “. Германия и НАТО били „ в конкуренция с времето “, с цел да въоръжат стандартните си сили дотам, че техният капацитет на заплашване да надвишава съветските вероятности за сполучливо нахлуване - да вземем за пример против натовските страни Литва, Латвия и Естония.

Кристиан Мьолинг се базира в това отношение на военни източници и на източници от тайните служи в Германия. Анализът се покрива с новите наставления за развиване на Бундесвера в областта на защитата, показани от военния министър Борис Писториус при започване на ноември. Тогава той за първи път загатна думата „ дарба за водене на война “ като цел на промените в Бундесвера.

„ С бруталното нахлуване на Путин против Украйна войната се върна в Европа “, сподели Писториус. „ По този метод степента на опасност се промени. Германия, която има най-голямото население и е най-силната стопанска система в центъра на Европа, би трябвало да бъде гръбнакът на Европа както в областта на заплашването, по този начин и в областта на груповата защита “, съобщи немският боен министър, представяйки новите насоки за немската войска.

Прогнозните периоди, в които би трябвало да се вмести НАТО, с цел да предотврати възможна война, увеличавайки капацитета си за заплашване, произтичат от догатките, че Русия ще успее да „ замрази “ войната в Украйна. По този метод Кремъл би могъл да завоюва време, с цел да възвърне капацитета на сухопътните си войски. Същевременно никой в Берлин не позволява, че войната в Украйна ще завърши бързо. „ И двете страни имат по-нататъшни военни проекти “, сподели пред Дъждовни води военният специалист Нико Ланге.

„ Замразяване “ на фронта в Украйна

Неотдавна украинският висш главнокомандващ Валерий Залужний предизвести, че досегашната военна помощ, предоставена на неговата страна от страните, които я поддържат, е довела само до патова обстановка. Фронтовите линии в източната и в южната част на Украйна съвсем не са се трансформирали от началото на украинската контраатака през юни. Но при позиционна война Русия би имала преимущество, защото нейната оръжейна индустрия има съвсем безграничен капацитет, както предизвести в изявление за Дъждовни води австрийският боен анализатор Маркус Райзнер. Украйна би имала триумф единствено в случай че войната не е позиционна, като с цел да стане това допустимо през идната година, тя ще има потребност от най-модерните западни оръжия.

Мнозина познавачи на военното дело са на мнение, че фронтът в Украйна се трансформира в полесражение, което е все по-зависимо от електрониката. Все повече се приказва за потреблението на изкуствен интелект при воденето на войната.

„ Става дума за ръководството на електромагнитното поле, посредством което се реализират връзките и се ръководят дроновете “, споделя Райзнер. Нико Ланге също удостоверява, че в това време Русия може сполучливо да пречи по сателитен път на украинските оръжия.

Провал на глобите във връзка с високите технологии?

Това се отнася и за доставяните от САЩ ракетни комплекси „ HIMARS “, с които преди година Украйна съумя да прекъсне веригата на съветските доставки. „ Русия има огромни триумфи в заглушаването “, акцентира Ланге. Той има поради разстройствата на другите типове сигнали на съперника. Това е изключително значимо от позиция на обстоятелството, че съвсем две години след началото си войната в Украйна тя от ден на ден се трансформира във война на дроновете. Те нападат освен с оръжие, само че и дават фотоси и дружно със сателитното разузнаване основават бистрота на фронта. Русия се е въоръжила и в това отношение, споделя Ланге.

Очевидно икономическите наказания на Европейски Съюз и на Съединени американски щати не са попречили на Русия да продължи да се доставя с микрочипове и други високи технологии. Освен това тя продължава да разполага със лична сателитна навигация за насочването на ракети, изяснява военният специалист. Очевидно това също е било отразено в разбора на Германското сдружение за външна политика.

НАТО би трябвало да увеличи капацитета си за заплашване

В Берлин нараства убеждението – както отбелязва анализът, че при тези темпове на оръжейно произвеждане Русия бързо ще може да възвърне сухопътните си сили. И то по този начин, че нейната боеспособност да надвишава настоящия капацитет за заплашване на НАТО при една стандартна война в Европа: „ Експертите и тайните служби считат, че Русия ще има потребност от шест до 10 години, с цел да се реши на нахлуване против НАТО “, показва Кристиан Мьолинг. Съответно НАТО разполага със период от пет до девет години, с цел да въоръжи от своя страна по този начин, че да може да се отбрани против вероятно нахлуване от Русия.

„ Нападение на Русия против НАТО към този момент не може да бъде изключено “, декларира Мьолинг. „ При това състояние въпросът към този момент не е дали Германия и НАТО би трябвало да са способни на война, а единствено – в какъв период ще съумеят да го реализиран. “

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР