На насроченото днес разпоредително заседание на Окръжен съд-Благоевград, обвинената за

...
На насроченото днес разпоредително заседание на Окръжен съд-Благоевград, обвинената за
Коментари Харесай

Обвинената за убийството на двете си деца припадна в съда

На плануваното през днешния ден разпоредително съвещание на Окръжен съд-Благоевград, упрекнатата за убийството на двете си деца Кристина Дунчева припадна в съда.

На 4 февруари, точно на рождения си ден, обвинената за убийството на двете си деца – Кристина Дунчева, се яви пред Окръжния съд в Благоевград.

Към нея има и предявен иск от брачна половинка ѝ – Георги Трайков, за погашение на кръвнина в размер на по 350 000 лева за двете им деца.

Днес в съда Дунчева припадна в правосъдната зала, което наложи идването на екип на ЦСМП, след прегледа лекарят споделил, че няма заплаха за живота на Кристина и делото може да продължи.

До момента Дунчева е настанена в психиатрията в Ловеч, където отбраната ѝ упорства да остане, защото е лабилна и има потребност от здравна помощ, а пандизът в Сливен, където може да бъде преместена, не предлага такива условия.

Кристина декларирала пред съда, че не схваща какво се случва, какво се разисква на съвещанието и че „ ѝ приказват гласове “. Споделила още, че пие три типа успокоителни.

До момента стана ясно, че когато бъде даден ход на делото, ще бъдат призовани 29 очевидци. Защитата на Дунчева желае разпит на още деветима. На 7 януари Окръжната прокуратура – Благоевград съобщи на съд 32-годишната Кристина Дунчева по обвиняване за ликвидиране на личните си две малолетни деца.

Според експертиза Кристина е душевен устойчива и може да понесе отговорност.

Според претекстовете на прокуратурата Кристина „ има построена и съхранена психологичната валидност, като може да взе участие пълноценно във етапите на наказателния развой. Спрямо обвинената може да бъде осъществена наказателна отговорност “.

От заключението на движимостите лица по направената сложна съдебнопсихиатрична и психична експертиза се открива, че по време на незаконното действие Дунчева не е била в положение на физиологичен афект. При нея не се открива психологично заболяване или друго, с изключение на личностно разстройство - прочувствено нестабилна персона. Същото не е психологична болест и не може да бъде приравнено към дълготрайно разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице здравна причина за използването на насилствени медицински ограничения по отношение на обвинената, оповестяват от държаното обвиняване.

Припомняме, че Дунчева живееше на фамилни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 година им се родил синът – Васил, и две години по-късно – през 2017 година, дъщерята Ивон.

На 19.11.2020 година, до момента в който била вкъщи с децата си, Дунчева извадила от долап в кухнята три домашен ножа. Взела един от тях и се насочила към децата.

Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си наследник, а по-късно на 3-годишната си щерка. Въпреки виковете на децата, които плачели от болежка и смут, тя ги завела в детската стая и траяла да им нанася голям брой мощни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на незабавна здравна помощ установил гибелта на децата.

В хода на осъществените по досъдебното произвеждане съдебномедицински експертизи е било открито, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни пострадвания, най-вече по шията и гърдите.

Дунчева бе настанена в психиатрия в Ловеч, където бяха осъществени експертизите.

Семейството на Дунчева и юристът ѝ твърдяха, че Кристина е насилвана в продължение на години от Георги и от татко му - душевен, физически и полово. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР