На наказание от 2 години лишаване от свобода с 4

...
На наказание от 2 години лишаване от свобода с 4
Коментари Харесай

Стрелецът-беглец от Сърница, вдигнал 200 полицаи на крак, получи условна присъда

На наказване от 2 години отнемане от независимост с 4 години изпитателен период се споразумя с Районната прокуратура в Кърджали " стрелецът-беглец " от хасковското село Сърница Бейсим Салиф.

Това се случи на днешното първо и само съвещание по делото, провело се в Районен съд - Кърджали. Подсъдимият бе конвоиран от ареста в Хасково, където против него също се водят досъдебни производства. Мъжът е упрекнат в осъществяване на две закононарушения . Едното е за отправена на 30 ноември 2021 година закана за закононарушение срещу личността - опасност за ликвидиране по отношение на Ердинч Аптиш от чернооченското село Душка, който след това пък съумя да го залови. Наказанието е 8 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен период.

Второто обвиняване е за държане на огнестрелно оръжие - пушка , без надлежното позволение, за което оповестеното наказване е 2 години отнемане от независимост с 4 години изпитателен период.

" Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване ", разгласи арбитър Здравка Запрянова. Тя изясни, че наложеното наказване е условно, поради чистото правосъдно минало на 55-годишния Бейсим.

Неговият правосъден бранител, юрист Георги Зарчев, сподели за Българска телеграфна агенция, че обвиняванията в Хасково против клиента му са същите плюс опит за ликвидиране , само че чака това обвиняване да отпадне " тъй като той е възпроизвел един изстрел във въздуха със сачми ". Той посочи, че се изчакват резултатите от назначена експертиза. Зарчев изрази съмнение, че и в Хасково ще се стигне до условна присъда.

" За страдание, до момента в който всичко това се случи, той към този момент четири месеца е в ареста ", сподели юристът.

На 29 ноември м.г. след дълготраен спор със съседа си Мюмюн Мюмюн в село Сърница Бейсим Салиф първо стреля с въздушна пушка против съперника си, рани с нож жена му в ръката и избяга в гората. Издирван от полиция и жандармерия, мъжът стигна до чернооченското село Душка, където също насочи закани за ликвидиране.

При огромна полицейска интервенция по дирите му бяха изпратени над 200 чиновници на Министерство на вътрешните работи. На идващия ден в землището на село Душка, община Черноочене, беглецът заплашил с пушка и животновъда Краварят Ердинч Аптиш с думите " ще те убия ", " дай ми пушката, ще те убия ", " спри ще те гръмна, дай ми пушката ", откакто краварят към този момент бил съумял да му отнеме в битка оръжието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР