На над хиляда собственици на гаражите, монтирани навремето върху общински

...
На над хиляда собственици на гаражите, монтирани навремето върху общински
Коментари Харесай

Кметът на Южен: Махаме гаражите до края на годината

На над хиляда притежатели на гаражите, инсталирани преди време върху общински терени в " Южен ", са изпратени писма да ги махат. Заповедта на кмета Борислав Инчев бе разлепена по металните кафези още през лятото, само че притежателите им очевидно не се трогват от нея. Срокът е до края на месеца, само че гаражите не помръдват, видя кореспондент на " Марица ".

Инчев обаче упорства, че няма да се огъне и ще разчисти региона, както това към този момент бе направено в " Централен " и " Източен ". Който не извърши разпореждането, ще подвигаме наложително и ще търсим нарушителите да възвръщат направените от нас разноски, предизвести кметът. Друг е въпросът, дали в случай че всички притежатели се обтегнат, районната администрация ще откри средства, с цел да заплати демонтажа и след това да си търси парите.

В идващите седмици ще има всеобща чистка на 200-300 гаража. А до края на годината ще бъдат отстранени 600-700. В районната администрация към този момент са подготвили 37 схеми за създаване на паркоместа пред жилищните блокове. Кметът на " Южен " описа, че всяка седмица се утвърждават по 5-7 схеми, всяка е до 40 паркоместа за живеещите в съседство. Засега обаче нямаме отговор от Община Пловдив дали ще дадат средства за създаване на паркингите, призна Борислав Инчев.

В кметството са решили всеки спомагателен лев да влагат в инфраструктурата, чиято поддръжка съгласно Инчев изостава. Това предписание е въведено и за гаранциите /или депозити/, които компаниите са длъжни да внасят в банкова сметка на региона, когато извършват социална поръчка. При последната инспекция са арестувани гаранциите на обща стойност 4786 лв. на три компании, които не са изрядни в осъществяването на договорите. По този метод с 2000 лв. е осъдена " Булстрой и ко " ООД, наета през 2016 година за ремонт на павирани улици. По-голямата част от поръчката беше изпълнена добре, само че на част от обектите са закъснели със периода, който беше посочен в контракта, сподели районният кмет.

Парите от арестуваните гаранции ще се употребяват за поправки. Предстои инспекция и на други контракти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР