На мястото си в районната здравна инспекция на Бургас е

...
На мястото си в районната здравна инспекция на Бургас е
Коментари Харесай

Фризерът за Covid ваксините в Бургас не бил обърнат, а само опаковката

На мястото си в районната здравна ревизия на Бургас е скъпият профилиран фризер, в който би трябвало да се съхраняват имунизациите против COVID-19. Само по себе си, това не е вест, само че се трансформира в такава, откакто през вчерашния ден над час електроуредът не можеше да мине през вратата на РЗИ-Бургас поради сериозните си размери, а на всичкото от горната страна, камерите уловиха стеснителен подробност: кашонът на фризера беше извърнат наобратно - а хладилната техника е извънредно сензитивна към наклоняване, катурване и така нататък

Място за терзание обаче няма, акцентира представител на компанията, която достави оборудването. Пред камерата на bTV Христо Царев изясни, че фризерът е бил превозен вярно, а недоразумението с кашона се случило, откакто първо свалили опаковката , а по-късно се наложило да я поставят назад небрежно поради дъжда.

Електроуредът има диапазон на работа от -40 до -86 градуса и би трябвало да работи в помещение, в което температурата е сред 16 и 32 градуса над нулата.

" Спазването на изискванията е отговорност на ползвателя и притежател на уреда ", означи Царев и добави, че са провели в началото образование на личния състав в РЗИ-Бургас.

Производителят е австрийски, като досега у нас са доставени четири такива машини - тази в Бургас, една за столичната здравна ревизия и още два разполагаем в склада.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР