На мястото на възникване на пожара е извършен оглед на

...
На мястото на възникване на пожара е извършен оглед на
Коментари Харесай

Незагасена цигара е причина за пожара край Чепеларе, стихията обхвана вече 500 дка

На мястото на пораждане на пожара е осъществен оглед на местопрестъпление и е формирано досъдебно произвеждане. За случая е известена прокуратурата.

Сигналът за пожара бе подаден през вчерашния ден в 12.51 ч. и към този момент е на повърхност над 500 дка, като фронтът е в посока юг - югоизток към с. Студенец. В западна посока огънят е локализиран.

Вятърът непрекъснато трансформира посоката си и разпалва нови огнища, изясни инж. Здравко Бакалов, шеф на Южноцентралното държавно дружество (ЮЦДП) в Смолян. Заради ниските температури през нощта, пламъците са лимитирани, само че в обедните часове се чака ново активизиране. Теренът е доста изсъхнал и още веднъж се разгарят огнища, които през вчерашния ден са били залети с вода от огнеборците. Следобед ще стане ясно дали ще може пожарът да бъде овладян, прецизираха от ЮЦДП. 

Снимка: Южноцентрално държавно предприятие

В гасенето на огнената буря вземат участие три противопожарни автомобила с 16 огнеборци и три джипа на Търговско предприятие ДГС Хвойна, които са пригодени за пожарогасене и една верижна машина.



Днес още веднъж се включи летателна техника - два хеликоптера AS 532 AL Cougar и Ми-17  от авиобаза Крумово. Около 40 индивида от гасачески групи, 20 доброволци и 10 поданици на околните села се борят с пламъците в сегашния миг.

Снимка: Южноцентрално държавно предприятие

Сутринта избухна нов горски пожар Момчиловци, само че пожарникари, горски чиновници и доброволци съумяха да го потушат, оповестиха от още от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Смолян и кметството. Огънят е унищожил към два декара гора.

Пламъците обгърнаха гора в местността " Келева чука " край селото. Наред с пристигналия екип на пожарната от Смолян, в гасенето са взели участие и доброволци от селото. В Момчиловци е бил изпратен противопожарен автомобил, който се поддържа от локални доброволци. Причините за горския пожар се обясняват. Засега не е открито човешка неточност да е довела до възникването на случая. Дежурни екипи ще наблюдават терена денем, обливайки с вода тлеещи огнища.

Снимка: Южноцентрално държавно предприятие
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР