На мястото на убийството са открити три оръжия и предстои

...
На мястото на убийството са открити три оръжия и предстои
Коментари Харесай

Това Не Е Виц! Мвр Са Знаели, Че Пелов Е В Ботевград, Но Не Са Го Хванали, Защото Бил С Брада!

На мястото на убийството са открити три оръжия и следва експертиза да уточни с кое оръжие е прострелян Пелов.

От прокуратурата оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане за убийството на Пелов и за опит за ликвидиране на Марио Панчев, който е в тежко положение в „ Пирогов “.

Сигналът за стрелбата е подаден малко след 23.00 часа нощес. Направени са два огледа на място, разпитани са очевидци и са назначени дактилоскопска и съдебно-медицинска експертиза. На мястото на мястото на престъплението са открити три револвера – един в тревната повърхност до натрупа, един, директно до тялото на Пелов и трети – в чантичка на кръста на убития.

Самоличността на Пелов е открита с решителност след взимане на пръстови отпечатъци.

Край тялото му са открити 7 гилзи. По тялото на Пелов са открити три пострадвания – едно в лицето, в основата под мустака, и две в десния крайник – бедрото и подбедрицата.

Състоянието на потърпевшия Панчев не разрешава все още той да бъде разпитан. Показания досега са дали близки на Пелов.

Имахме оперативна информация, че от към месец Пелов е на територията на Ботевград, сподели по време на брифинга Георги Григоров, шеф на ОДМВР-Ботевград. По думите му за беглеца са получавани по „ 10-15 “ сигнала дневно, всеки от тях е проверяван подробно, само че това не довело до резултат. Една от аргументите е, че Пелов бил с изменена осанка: „ Имаше брада, която до момента не е носил, беше с със суичър с качулка, шапка, външно изглеждаше напълно друго “, изясни Григоров.

Раненият Марио Панчев не е подавал сигнал, с който да издаде на управляващите местонахождението на Пелов, стана ясно още на брифинга.

Мотивите за убийството към този момент не са ясни, само че проверяващите имат три съществени версии. Едната от тях е, че Пелов се тормозил от това да не бъде публикуван. Той желал да ликвидира Панчев, макар че двамата се познавали от дълги години. Директорът на Групово дело „ Национална полиция “ Христо Терзийски разяснява пред публицисти в постройката Министерския съвет, че нападението не е било „ от престъпния контингент към Пелов “, а противоположното, написа офнюз.бг.

Втора версия е обвързвана с неуредени финансови връзки. В предишното Пелов и Панчев са имали общ бизнес. След бягството пандизчията е имал потребност от пари и евентуален спор сред двамата може да е предизвикал убийството.

Не се изключва и версията в основата на разрива в връзки сред тях да стои жена.

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов имало данни за това, че напоследък двамата имали влошени връзки, само че преди този момент са правили „ взаимна незаконна активност “.

По-рано през днешния ден кметът на Ботевград Иван Гавалюгов сподели, че е допустимо на престрелката нощес да е имало и трети човек. Засега от прокуратурата не оповестяват дали имат информация за това. От експертизите ще стане ясно чии са били откритите оръжия на мястото на случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР