На мястото на катастрофата с автобус на АМ „Тракия” работи

...
На мястото на катастрофата с автобус на АМ „Тракия” работи
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване на трагичния инцидент край Вакарел

На мястото на злополуката с рейс на Автомагистрала „ Тракия” работи екип от проверяващи служители на реда от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - София под управлението на дежурен прокурор, както и на заместител на окръжния прокурор, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Започналото досъдебно произвеждане е за закононарушение по член 343 алинея 4 от Наказателния кодекс – нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата при ръководство на МПС, от което по несъобразителност за породени гибел и телесни повреди на повече от едно лице.

По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че има данни за контакт сред лек автомобил и рейса преди обръщането му в канавката. За засичане загатнаха и пасажери.

Продължава осъществяването на оглед на местопрестъпление, като редом с това се организират и разпити на очевидци. Предприети са дейности и за изземване на нужната документи от компанията – транспортьор, притежател на рейса.

Незабавно ще бъдат назначени експертизи, като първа ще е съдебномедицинска експертиза на потърпевшите лица.

Загиналите при случая са най-малко шестима, а ранените са над 20, някои от тях тежко.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР