На мястото на катастрофата на Boeing 737 Max 8 бе

...
На мястото на катастрофата на Boeing 737 Max 8 бе
Коментари Харесай

Намерен винт хвърля светлина върху тайната на масовата гибел с Boeing 737 Max 8

На мястото на злополуката на Boeing 737 Max 8 бе намерено значимо нещо, което може да разкрие тайната на всеобщата крах с етиопския аероплан, написа gazeta.ru. Находката хвърли светлина върху нещастието и договарянията на водача на лайнера със земята в последните минути преди бедствието.

``
реклама

Пет дни след злополуката в Етиопия на най-новия аероплан се появиха нови детайлности за последните минути на полета на самолета, Boeing 737 Max 8, чиито черни кутии преди малко бяха доставени във Франция за дешифриране. Оказва се, че капитанът на разрушения аероплан е оповестил паника съвсем незабавно след излитането на самолета от летище Адис Абеба.

" Спешно, незабавно, желая да се върна вкъщи ", съобщил той на диспечерите, които незабавно се подготвили да одобряват проблематичния полет назад и почнали да пренасочват други два самолета, които се приземявали в този миг. Започнала подготовка за кацане.

Думите на водача се възпроизвеждат от " Ню Йорк таймс ", базирайки се на източник от летище Адис Абеба, който чува договарянията със самолета. Според него диспечерите са следили странни съмнения в скоростта и височината на самолета в диапазона от стотици метри на радара - явен знак, че водачите изпитват проблеми с контрола. Виждайки тези промени, админите разбрали за спешната обстановка на борда още преди водачът да изиска помощ. В същото време връзката с въздухоплавателното средство била прекратена пет минути след излитането, оповестява източникът, останал неизвестен, защото детайлностите от договарянията не са били публично оповестени преди този момент.

Друг чудноват факт, която специалистите виждат, е извънредно високата скорост, с която лети Boeing 737 Max 8. - Скоростта е доста висока. Въпросът е за какво? Самолетът форсира доста по-бързо, в сравнение с би трябвало.

Източникът разкрива, че по-малко от минута след отделянето от земята водачът  съобщава за проблеми с ръководството на спокоен глас. В този миг радарът сподели знака на самолета на височина, надалеч под безвредното равнище по време на политане.

" В идващите две минути самолетът се издигна до безвредна височина и водачът разгласи, че има намерение да продължи да се подготвя, след което контрольорите започнаха да следят, като мощно разясниха, до момента в който самолетът се издигаше нагоре-надолу, движейки се извънредно бързо.

По това време от изток пристигнаха два полета - 613 и 629, а диспечерите, получили сигнал за злополучие от капитана, им подредиха да останат на огромна надморска височина. Според източника, тези договаряния прекъснаха водача на смутения аероплан, който " в суматоха " изискал позволение да се върне. След това самолетът му се обърна надясно, стана и минута по-късно изчезна от радара, като беше над неразрешената военна зона.

Въпреки обстоятелството, че същинските аргументи за етиопската злополука към момента не са оповестени, оповестените приключвания са съвместими с предходни изказвания, че има доста общо сред последния срив на полет 302 в Етиопия и злополуката на сходен аероплан в Индонезия през октомври 2018 година. Това събитие е в основата на решението на множеството самолетни компании в света и страни краткотрайно да преустановят полети на това семейство самолети, които включват Boeing 737 Max 8 и Boeing 737 Max 9.

Понастоящем всички полемики се организират към злощастната система MCAS (Система за увеличение на маневрените характеристики), която оборудва всички самолети на фамилията на Boeing 737 Max. Системата е проектирана по този начин, че да предотврати попадането на въздухоплавателното средство в срив при рискови ъгли на офанзива, което може да се дължи на по-мощните и ориентирани напред машини на самолетите пред крилото.

Известният водач на Boeing 737 Денис Окан подлага на критика това „ иновация “. „ Известно е, че в индонезийския случай повода за задействането на MCAS е неправилната работа на датчика за ъгъл на офанзива, ситуиран от лявата страна на самолета. 
 
Пилотът също описа по какъв начин работи системата. „ Влиза в употреба единствено в режим на ръчно ръководство и единствено с отстранена машинизация на крилата. Ако датчикът за ъгъл на офанзива дефинира, че равнината е в рисковата зона, MCAS стартира постепенно (0.25 градуса / сек.), с цел да реалокира стабилизатора на гмуркане - т.е. Диапазонът на превръщане на стабилизатора е стеснен до 2,5 градуса, написа той. - В същото време, в случай че водачът по време на работа на MCAS ненадейно реши да потопи равнината, MCAS стопира работата си за 5 секунди. Въпреки това, в случай че по-късно изискванията за задействане на MCAS се запазят, тя стартира още веднъж да работи.

И макар че специалистите предизвестяват против прибързани изводи в следствието на бедствието, в петък се появи още едно доказателство, което демонстрира сходството на двата случая и злощастната система MCAS.

Така че, като се базира неотложно на два източника, Ройтерс заяви, че измежду останките на самолета е открита част от стабилизатора (според някои източници е стабилизаторен комутатор за винтове), което демонстрира че по време на рухването стабилизаторът е бил в неестествена позиция, тъкмо както при положение на злополучие в Индонезия.

А точно - в това състояние, предният борд на стабилизатора се обръща нагоре, което кара носа на самолета да падне. Това е тъкмо метода, по който описаната система MCAS би трябвало да работи, пробвайки се да измъкне самолета от хипотетична рискова обстановка, която може да се съди по дефектни датчици. Окончателният отговор може да бъде даден посредством дешифриране на черните кутии, които започнаха във Франция и може да продължи няколко дни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР