На мнозина е известно, че кишата и солта по родните

...
На мнозина е известно, че кишата и солта по родните
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте антикорозионната защита на автомобила

На мнозина е известно, че кишата и солта по родните пътища през зимата трансформират тънкия пласт багра на модерна кола в прахуляк за няколко години, а по-късно желязото стартира да гние. Каросерийните поправки са скъпи и комплицирани, а качествените, при които се употребяват солидни и заслужаващи парите сформира, са още по-скъпи. Така че е доста по-лесно да се третира цялата кола със защитни съединения, в сравнение с по-късно да се възвръща фабричният ѝ външен тип.

Днес пазарът изобилства от разнообразна " химия ", която може да резервира освен вътрешните, само че и външните детайли на колата, създавайки надеждна отбрана от наслойка за години напред. Има скъпи, има евтини препарати. Има такива, които се продават в желязна кутия за нанасяне с четка, само че има и подготвени спрейове. Всъщност не форм-факторът е значим, съставът.А той в множеството случаи е подобен.

`Не

Всички такива артикули допускат коктейл от консервационни субстанции в течна форма, които се нанасят по един или различен метод върху дъното и праговете на автомобила. Но би трябвало да знаете, че действителният експлоатационен живот и на най-качествените такива артикули е не повече от пет години. Разликата при другите препарати е във времето за изсъхване и течливостта им, тъй като е значимо съставът да остане върху металните елементи на каросерията, а не да изтече на земята.

Важен миг, за който доста хора не помнят, е предварителната подготовка. Преди да нанесете какъвто и да е артикул, повърхността би трябвало да се измие. И колкото по-добре е направено това, толкоз по-дълго ще продължи действието. Повечето експерти са на мнение, че един тъничък пласт спрей по дъното на колата, няма да даде резултат. Просто ще бъдат изхарчени едни пари. Професионалистите са на мнение, че за висококачествена обработка на един автомобил от междинен клас са нужни 5-6 флакона, които след подробно измиване се нанасят в пълен пласт върху метала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР