На много места днес у нас имаше значителна зимна обстановка

...
На много места днес у нас имаше значителна зимна обстановка
Коментари Харесай

Седмицата започва със снеговалежи в Североизточна България и планините

На доста места през днешния ден у нас имаше забележителна зимна конюнктура - по-значителни бяха снеговалежите в западния Предбалкан, Рило-Родопската област и региона на София. Времето беше и прохладно изключително в западната част на Дунавската низина, в Пазарджик и по морския бряг – в Бургас поривите на североизточния вятър доближиха 86 км/ч.

По-интензивни ще са снеговалежите в околните часове в Североизточна България и планинските региони. Утре ще се задържи облачно, само че преваляванията от сняг ще са по-слаби, а в низините на Южна България ще вали дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°.

В планините ще продължи са превалява сняг, по-значителни ще са преваляванията след обяд в Рило-Родопската област.

Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са към и под минус 10 градуса.

И над по-голямата част от Балканите ще превалява сняг, над Южна Гърция – дъжд. Сняг ще превали за малко и тук-там в Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров. Валежи от дъжд ще има тук-там на Апенините и Пиренеите, а най-вече слънчево ще е е времето в Западна Европа.

У нас през новата седмица се чака захлаждане, ще продължи да превалява и слаб сняг, само че във вторник в Родопската област към момента преваляванията ще са по-съществени като количество.

Температурите последователно ще се намаляват и от четвъртък до края на седмицата, са вероятни утринни температури до към минус 10° - минус 12°, а и дневните в обособени региони в четвъртък и петък ще остават малко под нулата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР