На много жени им се е случвало да заспят с

...
На много жени им се е случвало да заспят с
Коментари Харесай

Какво да направите, ако заспите с грим

На доста дами им се е случвало да заспят с грим поради прекомерна отмалялост. Така обаче кожата на лицето страда цяла нощ. Сутринта, когато се събудим, тя наподобява суха, придобила е противен сив цвят и е извънредно изтощена.

Още със ставането побързайте да подхраните кожата си и да й върнете предходния искра. Ето по какъв начин да го извършите:

1. Като за начало почистете грима си доста добре. Препоръчително е да подхраните кожата си с някакъв тип масло или крем, който съдържа етерични масла. Така гримът ще се почисти още по-добре, ще отпушите порите и ще позволите на кожата си да диша. Доста удобно деяние върху кожата имат рициновото и розовото масло. Розовото масло подхранва и подмладява кожата. При постоянна приложимост то ще забави даже стареенето. Рициновото масло я омекотява, усъвършенства плътността и я прави доста еластична. Тези две масла са доста потребни за кожата и несъмнено биха могли да заменят някои козметични артикули.

2. Нанесете маска, която работи противовъзпалително и успокояващо на кожата. Доста ефикасна и подобаваща е маската от водорасли, която сигурно ще подхрани кожата ви и ще се чувствате доста по-добре. Оставете я да подейства към 15 минути.

3. След като сте спали с грим, не ексфолирайте кожата си , тъй като тя е страдала цяла нощ, а то е прекомерно нападателно в подобен миг. Нанесете нещо малко по-нежно като да вземем за пример пяна или гел, които няма да я наранят в допълнение. Те са по-деликатни и няма да стресират кожата ви.

4. Нанесете крем, с цел да предотвратите възпаленията и преждевременните признаци на стареене. Нанесете артикул, който ще отбрани кожата ви и ще я направи мека и подхранена. Не би трябвало никога да забравяте тази част, тъй като по този метод предпазвате кожата си от замърсяванията денем.

5. Хидратирайте! След всички процедури е доста значимо да хидратирате кожата си и да я оставите да отпочине. Използвайте по-силна хидратация от нормално, тъй като въпреки всичко кожата цяла нощ е страдала от липса на влага, не позволявайте това да продължи. Препоръчително е в този ден да не нанасяте никакъв грим, с цел да може кожата да се възвърне.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР