На много държави, изгонили руски дипломати, просто са им извили

...
На много държави, изгонили руски дипломати, просто са им извили
Коментари Харесай

Вашингтон и Лондон извиха ръцете на другите страни за Скрипал, убеден Лавров

На доста страни, изгонили съветски дипломати, просто са им " извили ръцете " . Това е подигравка с интернационалното право .

Коментарът направи съветският външен министър Сергей Лавров на VII Московска конференция по сигурността, представен от ТАСС.

Той е уверен, че другите страни са били принудени от Лондон и Вашингтон.

 Бивш съветски разузнавач в сериозно положение след нахлуване
Бивш съветски разузнавач в сериозно положение след нахлуване

Сергей Скрипал е бил изложен на незнайно вещество

По думите му за спомагателната демонизация на Русия Западът провежда груба политическа провокация.

 Снимка 349264
Източник:

Лавров добави, че казусът " Скрипал " е съзнателно инсцениран претекст за безоснователно експулсиране на съветски дипломати освен от Съединени американски щати и Англия, само че и от други страни.

Руският посланик разясни, че Лондон не може да подценява " законните въпроси " на Москва . Той прикани за " съдържателно и отговорно следствие " часове преди Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да организира съвещание по проблема.

Дипломатът добави, че самоуважаващите се възрастни хора не имат вяра в " приказки ", че Москва е отговорна за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, Англия, на 4 март.

Лавров уточни, че изборите в Съединени американски щати през 2016 година, химическите офанзиви в Сирия и референдумът в Каталуния са образци за опитите на Запада да упреква Русия без съответни обстоятелства.

 Снимка 349265
Източник:

Според него разговорът сред Владимир Путин и Доналд Тръмп не би трябвало да бъде възпрепятстван от политически интриги и администрация.

Западните страни е належащо да осъзнаят, че играта на една врата на международната сцена няма да се получи , предизвести той и акцентира, че обстановката в света продължава да се усложнява.

Лавров разяснява и други тематики. Той счита, че Съединени американски щати се стремят към безпорядък в Близкия изток, с цел да оправдаят безсрочното си военно наличие в Близкия изток.

Русия, по думите му, е обезпокоена от решението на Съединени американски щати да снижат " нуклеарния предел ".

Министърът на външните работи на Русия упрекна Киев в саботиране на Минските съглашения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР