На минималната работна заплата работят хора по четири основни причини

...
На минималната работна заплата работят хора по четири основни причини
Коментари Харесай

Ще се повиши ли минималната заплата от януари?

„ На минималната работна заплата работят хора по четири съществени аргументи – една част от тях укриват приходи, друга причина е феодализъм на работното място, където невидимата ръка на пазарната стопанска система е сменена от забележимата ръка на робството. За страдание, има и доста хора са работливи, влагат доста старания в това, което вършат, само че никой не желае да го купи за доста пари ". Това съобщи Добромир Иванов, изпълнителен шеф на BESCO – Българската предприемаческа асоциация.

От идната година влизат в действие новите промени в Кодекса на труда, съгласно които минималната работна заплата ще се пресмята по формула, основана на междинната работна заплата за страната. Така тя ще доближи към 930 лв., което е скок с 20%.

„ Политиците за следващ път сътвориха нещо, което не е дълготрайно изчислено и съобразено с икономическата действителност на страната, даже не е съобразено с европейските рекомендации, които сякаш осъществяваха ", уточни пред Нова икономистът Михаил Кръстев.

„ Има една резолюция, която е целесъобразна, не е наложителна. В нея се споделя, че минималното възнаграждение във всяка една страна, членка на Европейски Съюз, би трябвало да бъде съобразено с 50% от междинната работна заплата, само че с 60% от медианната работна заплата в страната и надлежно с продуктивността на труда ", съобщи Кръстев. 

По думите му медианната работна заплата е доста по-точен изчислител за това какво е заплащането в една страна или в един град, защото тя взима поради хората с най-ниско и най-високо възнаграждение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР