На мило тържество НСА Васил Левски засвидетелства уважението към поредните

...
На мило тържество НСА Васил Левски засвидетелства уважението към поредните
Коментари Харесай

Братя Пулеви и Тайбе Юсеин са лицата на новата кандидатстудентска кампания на НСА

На благо празненство НСА " Васил Левски " засвидетелства уважението към следващите си ученици популяризирали България. Този път бе обещано дължимото на спортистите постигнали огромни триумфи в миналата седмица: Кубрат и Тервел Пулеви, както и Тайбе Юсеин.

Припомняме че, Кубрат Пулев към този момент е формален кандидат за международната купа в тежка категория след безапелационния триумф над Хюи Фюри в столичната зала " Арена Армеец " от 27 октомври. Поясът на IBF е владеене на Антъни Джошуа, като дуелът сред двамата става към този момент наложителен. Няколко часа по-рано на същото място неговият брат Тервел Пулев завоюва европейската купа в полутежка категория след победа с нокаут над Леонардо Бруцезе. Два дни по-рано на 25 октомври Тайбе Юсеин пък стана международна шампионка по битка - типичен жанр в категория до 62 кг от шампионата на планетата в Будапеща.

 Министър Кралев: Благодарим ти, Кобра!
Министър Кралев: Благодарим ти, Кобра!

Българинът се завърна триумфално на кръга с впечатляващ триумф в 12 рундов мач над британеца Хюи Фюри.

На срещата с изтъкнатите спортисти участваха членовете на академичното управление на НСА " Васил Левски ": проф. Пенчо Гешев - ректор, проф. Николай Изов - зам. ректор по образователната работа, проф. Татяна Янчева - зам. ректор по интернационалната и научната активност, проф. Кирил Андонов - асистент ректор, проф. Красимир Петров - декан на треньорския факултет, както и изтъкнатият художник Иван Яхнаджиев, Симеон Симов от Столична община, ген. о.р. Георги Николов, Цена Бояджиева - основател на столичната изложба " България " и внучка на известния художник Златю Бояджиева.

Гостите бяха посрещнати от ректора на НСА " Васил Левски " проф. Пенчо Гешев, който означи: " За нас е наслаждение да ви приветстваме с " Добре пристигнали " в едно място, където се чувствате като вкъщи си. Макар да бяхме в чужбина с проф. Янчева, с помощта на електронните технологии проследихме вашите изяви и бяхме извънредно горди с триумфите ви даже надалеч от родината. Тази есен за нас се трансформира в същински берекет като след триумфите на наши студенти на младежките олимпийски игри пристигнаха и тези ваши победи. "

 Тайбе Юсеин пред ТОПСПОРТ: Благодаря на всички за поддръжката!
Тайбе Юсеин пред ТОПСПОРТ: Благодаря на всички за поддръжката!

" Много съм щастлива! "

Иван Яхнаджиев разкри, че на млади години се е занимавал с бокс и по тази причина има такава благосклонност към този спорт: " Тренирал съм при Никола Караколев в зала " Сливница ", преди този момент при Замората, само че в никакъв случай не съм виждал онлайн нокаут и по тази причина бях доста впечатлен от изявата на Тервел Пулев. "

Известната кураторка Цена Бояджиева разкри, кое я е предиздвикало да взе участие в тази среща: " Докато гледах изявите ви, както се споделя изгубих мозъка и дума. И към този момент изрично ще виждам на спорта по различен метод. Това е една активност, която може да възпитава. Смело мога да заявя, че спортът също е изкуство, както е при нас художниците. "

От името на спортистите Кубрат Пулев посочи: " Темата спорт е необятна и доста плодородна за изкуството. А и като цяло ние сме културен народ. И още нещо да споделя: за мен бе доста радостно, че в " Арена Армеец " измежду публиката имаше доста хора, които нямат нищо общо професионално със спорта. Тоест спортът сплотява нацията. "

В този ред на мисли, бе маркирано от управлението, че се приготвя галерия в НСА на тематика " Спорт и изкуство ". В унисон с тематиката бе и жестът на Иван Яхнаджиев да подари свои картини. Те бяха определени от Цена Бояджиева тематично за: Кубрат Пулев, Тервел Пулев, Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър Касабов, проф. Пенчо Гешев, проф. Николай Изов, проф. Татяна Янчева и доцент Ефтим Лефтеров - учител по бокс в НСА. На всички посетители бяха връчени и издания за историята на Академията, както и специфичният диск и книга отдадени на 75-ия празник на институцията.

На края на срещата Кубрат и Тервел Пулеви, както и Тайбе Юсеин на драго сърце одобриха поканата на академичното управление да бъдат лица на новата кандидатстудентска акция на НСА " Васил Левски " - 2019-2020.

 Тервел Пулев е първият българин с купата на Европейския съюз
Тервел Пулев е първият българин с купата на Европейския съюз

Нашият боксьор отдава разгрома против Леонардо Брусезе на положителната подготовка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР