На мигрантите трябва да се помогне, призова днес папа Франциск

...
На мигрантите трябва да се помогне, призова днес папа Франциск
Коментари Харесай

Папа Франциск: Средиземно море е огромно гробище, в което е погребано човешкото достойнство

На мигрантите би трябвало да се помогне, прикани през днешния ден папа Франциск при идването си във френския град Марсилия, предадоха международните организации. Той разкритикува отвратителния трафик и фанатизма на безразличието пред ориста на тези мигранти, претърпели поражение в Средиземно море, които би трябвало да бъдат избавени.

" Ние не можем повече да ставаме очевидци на нещастия с претърпели поражение мигранти, провокирани от отвратителния трафик и фанатизма на безразличието. Хората рискуват да се удавят, когато те са изоставяни посред вълните, би трябвало да бъдат избавени. Това е човешки дълг, това е дълг на цивилизацията ", акцентира папата.



" Ние сме на кръстопът, от една страна братството, от друга безразличието, което окървавява Средиземно море. Ние сме на едно кръстовище на цивилизациите ", добави той и разкритикува парализата на страна.

Тези изказвания папата направи по време на гала, в която участваха и представители на други вероизповедания, пред мемориал в памет на моряците и мигрантите, изчезнали или починали в морето. Меромиалът се издига в подножието на емблематичната марсилска базилика " Нотр Дам дьо ла Гард ", която господства Марсилия.



Папата прикани вярващите да са образец във взаимния и приятелски банкет и сподели, че пред сходна драма, каквато е тази на мигрантитите, думите не служат, а са потребности дейности.

Средиземно море папата пък назова по време на церемонията " голямо гробище ", в което е заровено човешкото достолепие ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР