На мигрантите на борда на шлепа Bibby Stockholm не е казано да спрат да се къпят или да пият вода въпреки бактериите, твърди източник

...
Групата твърди, че няма на кого да зададе въпроси кога
Коментари Харесай

Групата твърди, че няма на кого да зададе въпроси кога са получили новината и че не са били тествани за Легионерска болест.

Отстанете срещу расизма казаха, че треньорите са пристигнали в 19:00 ч. и са били отведени в хотел „на няколко часа път“ от шлепа.

Групата поиска стаите, които са им дадени нямаше прясно бельо до тази сутрин, добавяйки, че мъжете са „много уморени и отново травматизирани от това преживяване. Не се чувстват в безопасност“. сериозен вид белодробна инфекция, известна като легионерска болест, беше открита във водата на шлепа.

Консервативни служители от задната скамейка обвиниха Министерството на вътрешните работи в „некомпетентност“, след като 39-те души, които са се качили на борда на кораба, бяха прехвърлени до алтернативно настаняване в петък вечерта.

Министърът на имиграцията в сянка Стивън Кинок писа на опозицията в събота, питайки какво знае отделът за риска от наличието на бактерии, преди да премести мигрантите на шлепа.

Убежище търсещи изход Биби Стокхолм

Департаментът каза, че всички на борда са били свалени като „предпазна мярка“, след като пробите от водната система показаха нива на легионела, изискващи допълнително изследване.

Вътрешното министерство каза, че няма мигранти са се разболели или са развили легионерска болест и на всички са били предоставени „подходящи съвети и подкрепа“.

Министърът на вътрешните работи Суела Бравърман сега е подложена на нарастващ натиск да отмени плановете за настаняване на търсещи убежище на шлепове като цяло след значителна неуспех на политика, която беше съпътствана от противоречия и забавяне от самото начало.

Бардж напомня на мигрантите за Ислямска държава

Кампания от No To The Barge също казаха, че министърът на имиграцията Робърт Джерик трябва да се оттегли от своето правителство позиция с „незабавен ефект“, след като само преди дни обеща, че шлепът е безопасен.

Прочетете още:

Вътрешното министерство настоя хората на борда да бъдат свалени беше "предпазна мярка", докато се извършват допълнителни тестове - но остават въпроси за това кой е знаел какво и кога. резултатите не се появиха до понеделник, 7 август - същия ден търсещите убежище започнаха да се качват на борда на Bibby Stockholm, който е акостирал в пристанището на Портланд.

Въпреки това Министерството на вътрешните работи не беше уведомено за резултатите до два дни по-късно в сряда, 9 август. Шестима души се качиха на борда на кораба ден по-късно, но по-късно бяха отстранени по съвет на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, като в петък беше взето решение за отстраняване на всички.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР