На места загубата е дори по-голяма Заради проблема със загубите

...
На места загубата е дори по-голяма Заради проблема със загубите
Коментари Харесай

60% от водата се губи по водоснабдителните системи

На места загубата е даже по-голяма
Заради казуса със загубите на вода водоснабдителните системи 60% от подадената вода не доближава до потребителите. Това сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Българската асоциация по водите (БАВ) Иван Иванов. Сдружението провежда в четвъртък интернационална конференция във връзка със Световния ден на водата, който се отбелязва в петък, 22 март.

Загубите на вода по ВиК системата тук-там е и над 90%, разяснява по време на конференцията министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов. В България не ценим водата, отнасяме се с нея безобразно, сподели той. Чешмяната вода на доста места е добра, тя има 100 пъти по-малък въглероден отпечатък, съобщи министърът в оставка и прикани да се понижи потреблението на вода в пластмасови бутилки.

В международен мащаб от ден на ден се приказва за засушаването. В България този проблем не се усеща толкоз осезателно, само че ние би трябвало да пестим нашия воден запас, разяснява Иван Иванов. Световният ден за водата е мотив да помислим за това какъв брой скъпа е водата и по какъв начин да я опазим.

Божидар Янков от Изпълнителната организация " Проучване и поддържане на река Дунав " акцентира, че огромната отговорност на ръководството на корабоплавателния път по реката. Той направи отпратка към мотото на конференцията " Просперитетът и мирът разчитат на водата ", като открои, че Европейската комисия има самодейност за коридори на солидарността за обезпечаване на транспортен кулоар, който да подкрепи преноса на артикули и първични материали от Украйна по река Дунав.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР