На места днес ще има краткотрайни валежи, в повечето райони

...
На места днес ще има краткотрайни валежи, в повечето райони
Коментари Харесай

Уикендът започва с облаци и валежи, градусите около 20

На места през днешния ден ще има краткотрайни превалявания, в множеството региони - слаби, само че в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще са краткотрайно интензивни. Ще духа до сдържан, в Източна България за малко и мощен вятър от изток-североизток. Ще бъде относително хладно за периода; преобладаващите минимални температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 8°, оптималните ще са сред 16° и 21°, в София - към 17°. Вечерта над доста региони облачността ще намалее.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Вечерта облачността ще понижава. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, след обяд на обособени места в масивите в Югозападна България, краткотрайно интензивни превалявания. Ще духа най-вече сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР