На Международното летище Скопие утре в 9:40 ще кацне самолет

...
На Международното летище Скопие утре в 9:40 ще кацне самолет
Коментари Харесай

В петък е първият полет Скопие - София, на борда ще са транспортните министри Събев и Бочварски

На Международното летище Скопие на следващия ден в 9:40 ще кацне аероплан от София на самолетната компания " Гъливеър ", с което ще се осъществя първият полет по тази линия. Това заяви особено за Българска телеграфна агенция организация МИА.

Със самолета в Скопие ще дойдат македонска и българска делегация, водени от министрите на превоза на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски, в които има и туроператори от двете страни.

Програмата ще продължи със среща в Клуба на депутатите, на която би трябвало да се прегледат опциите и да се дефинират детайлите към бъдещото опериране на авиолинията, която би трябвало да стане постоянна от идващия месец. Също по този начин би трябвало да се утвърдят и туристически пакети, които ще оказват помощ да се усили броят на визитите на туристи от двете страни.

Днес в София заседава междуресорната работна група за съдействие в региона на инфраструктурата, превоза и свързването. Освен Бочварски и Събев, в съвещанието вземат участие и министрите на локалното самоуправление Горан Милевски, както и българският вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и на енергетиката Александър Николов. На срещата се преглеждат въпроси от съвместен интерес в областта на пътния трафик, транспортната съгласуваност и дигитализацията.

Самолетното свързване сред столиците на Република Северна Македония и Република България е първата съответна стъпка в съдействието, което оповестиха на първата си среща в Скопие на 18 януари тази година министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

Една седмица по-късно, на 25 януари, двете държавни управления поведоха в София взаимно съвещание и подписаха два документа за подсилване на инфраструктурното свързване сред двете страни - за директна авиолиния Скопие-София и за железопътния кулоар номер 8.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР