На международния аерокосмически салон във Фарнбъроу компанията Rolls-Royce Group представи

...
На международния аерокосмически салон във Фарнбъроу компанията Rolls-Royce Group представи
Коментари Харесай

Това е летящото такси на Rolls-Royce

На интернационалния аерокосмически салон във Фарнбъроу компанията Rolls-Royce Group показа концепт на летящо такси, наречено EVTOL (Еlectric Vertical TakeOff and Landing). Мултикоптерът ще може да транспортира до пет индивида, като ще излетява и каца отвесно.

EVTOL разчита на шест ротора, завъртащи се на 90 градуса крила и 500-киловатова електрическа система за задвижване, захранвана от газотурбинен мотор. По този метод компанията желае да направи транспортното си средство по-конвенционално във връзка с зареждането, защото ще може да се употребява построената към този момент мрежа за зареждане на летищата.

Максималната скорост на EVTOL е 400 км/ч, а оптималната дължина на полета – 805 км.

Разработката си Rolls-Royce назовава „ жизненоспособен търговски модел “, като компанията счита, че сходни планове може да се появяват доникъде на идващото десетилетие. Към момента компанията го употребява единствено за проява на новата си система за задвижване, само че съгласно BBC се търси сътрудник за конструирането на рамката на мултикоптера и различен за планиране на електрическите системи.

Миналата седмица сходен план показа Aston Martin, създаден благодарение на Rolls-Royce. Това би могло да значи, че един от сътрудниците е към този момент открит.

Припомняме, че Airbus работи по собствен план. Vahana ще наподобява на композиция от електрически хеликоптер и дребен аероплан. Летящото такси ще може да излетява и каца отвесно и да употребява общоприети площадки за хеликоптери. Обсегът на един полет ще може да е към 100 км., като оптималната скорост ще е към 225 км/ч. Целият полет ще се прави самостоятелно, без водач.

Polestar пуска съперник на Model 3: 400 к.с. и пробег до 560 км

Daimler и BMW ще изместят Tesla от водачеството на пазара на електромобили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР