На международни компании, които продължават да работят в Руската федерация,

...
На международни компании, които продължават да работят в Руската федерация,
Коментари Харесай

Украйна наказва международните компании, работещи с Русия

На интернационалните компании, които не престават да работят в Руската федерация, налозите им ще бъдат увеличени с 50% в Украйна . Върховната Рада към този момент одобри законопроект за въвеждане на коефициент от 1,5 към ставките на корпоративния налог, налога върху околната среда, рентите и налога върху имуществото при облагане в Украйна на интернационалните компании, чиито дъщерни сдружения не престават да работят в Русия, предава УНИАН.

Това заяви националният представител от фракцията " Слуга на народа ", началник на комисията по финанси, данъчна и митническа политика на Върховната Рада на Украйна Даниил Гетманцев в Telegram.

След съветската експанзия в Украйна груповият Запад наложи невиждани стопански и финансови наказания, а доста интернационалните компании се отдръпнаха от съветския пазар непринудено, като закриха филиалите си, прекратиха участията си в взаимни сдружения и планове или стопираха от продажба стоките си в Русия, само че има и компании, които не престават да работят там, като процесът по овакантяване на съветското икономическо пространство тече и сега.
 Близо 240 компании към този момент напуснаха съветския пазар
Близо 240 компании към този момент напуснаха съветския пазар

Украйна прикани всички интернационалните компании да се отдръпват

Русия от своя страна, който позволява на страната да афишира в несъстоятелност предприятия с напълно или отчасти западно присъединяване и дяловете им да се изкупуват от локални стопански субекти или от страната, като би трябвало да се резервира производството и работната мощ, което не е напълно ясно по какъв начин ще стане в множеството от тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР