На Международната космическа станция има неконтролиран течСпоред доклад на НАСА

...
На Международната космическа станция има неконтролиран течСпоред доклад на НАСА
Коментари Харесай

Драма в Космоса след теч, американци и руснаци спасяват екип...

На Международната галактическа станция има неконтролиран теч
Според отчет на НАСА неконтролирано приключване на охладителна течност може да е причина трима астронавти да останат блокирани на МКС в обозримо бъдеще. Според Space.com течът идва от издигнатата в Русия капсула за екипажа " Союз ", която се е скачила с МКС, написа БГНЕС.

Космонавтите Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин се екипираха и приготвиха за излизане в открития космос, което беше планувано за сряда. НАСА написа в обява в блога си, че наземните екипи са забелязали доста приключване на незнайно вещество от галактическия транспортен съд " Союз МС-22 " два часа преди те да се насочат на разходка. Предаването онлайн, основано за снимане на галактическата разходка, сподели частици замръзнала охладителна течност, изтичащи в космоса в продължение на три часа.

Въз основа на изказване на съветската галактическа организация Роскосмос никой от екипажа на борда на МКС не е потърпевш, само че съветската държавна медия ТАСС заяви, че външната част на галактическия транспортен съд " Союз " наподобява е получила задоволително повреди, с цел да се стигне до приключването. Според отчета образна инспекция е удостоверила теча, което е принудило Роскосмос да отсрочи излизането в открития космос. НАСА към момента не е открила повода за теча.

Астронавтът на НАСА Франк Рубио и космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин са на борда на Международната галактическа станция от септември и трябваше да се върнат посредством галактическия транспортен съд " Союз " напролет. И въпреки че американските астронавти Никол Ман и Джош Касада, Коичи Ваката от Японската организация за аерокосмически проучвания и Кикина от Роскосмос се изстреляха към МКС посредством SpaceX Crew Dragon през октомври за шестмесечната си задача, корабът нямаше да може да транспорти всички тях назад.

Разбира се, " Союз " към момента би могъл да се употребява като транспортно средство за връщане, само че в случай че НАСА го сметне за несъответствуващ за пътешестване с транспортиране на хора назад на Земята, тогава Рубио, Прокопиев и Петелин теоретично биха могли да останат на борда на МКС, до момента в който не бъде изстрелян заместващ уред като сурогат.

В рядка демонстрация на съдействие НАСА и Роскосмос работят дружно, с цел да измислят идващия курс на деяние, с цел да продължат да въртят жителите на МКС назад на Земята. Въпреки че " Союз МС-23 " може да бъде изпратен като сурогат, който да върне вкъщи астронавтите по график, не е несъмнено по кое време руснаците ще могат да приготвят кораба, тъй като се чака той да излети през март 2023 година Преместването му с три месеца е освен огромна задача, само че може да бъде рисково и да провокира още повече проблеми, в случай че се избърза.

Двете галактически организации са очевидци на известно напрежение напоследък заради войната в Украйна и ответните дейности на Русия против глобите на Съединени американски щати, която се отдръпна от Международната галактическа станция. Един астронавт на НАСА в " Союз " и един космонавт в полета на SpaceX демонстрират, че двете организации подхващат стъпки за понижаване на това напрежение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР