На международна конференция в Лугано, Швейцария, бяха приети редица принципи,

...
На международна конференция в Лугано, Швейцария, бяха приети редица принципи,
Коментари Харесай

Международна конференция приема принципи за дългосрочно възстановяване на Украйна

На интернационална конференция в Лугано, Швейцария, бяха признати редица правила, които ще поддържат Украйна в дълготраен проект, до момента в който тя се пробва да се възвърне от войната с Русия, съобщи CNN.

Това стана в края на двудневната конференция за възобновяване на Украйна, в която участваха водачи от над 40 страни и интернационалните организации.

В декларацията се поема ангажимент за дълготрайна икономическа и софтуерна помощ, " която ще приготви Украйна за времето след войната, до момента в който войната към момента бушува ", съобщи Игнацио Касис, президент на Конфедерация Швейцария и началник на Федералния департамент по външните работи.

" Тук, в Лугано, поставихме началото на процеса на възобновяване на Украйна на интернационално ниво и определихме правилата, на които то ще се основава ", съобщи Касис. Принципите ще " свържат възобновяване с промяната " и ще се съсредоточат върху прозрачността, партньорството и равенството.

" Това би трябвало да даде на хората в Украйна вяра и убеденост, че не са сами, тъй като устойчивото възобновяване на Украйна изисква възобновление, резистентност и актуализирани институции, подобаващи за бъдещето ", сподели той.

В понеделник украинският министър-председател Денис Шмихал съобщи на конференцията, че проектът за възобновяване на Украйна ще коства към 750 милиарда $ и че иззетите съветски активи би трябвало да бъдат главен източник на финансиране.

 (Alessandro Della Valle/AFP/Getty Images)

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР