На медицинските сестри са предложени два варианта за определяне на

...
На медицинските сестри са предложени два варианта за определяне на
Коментари Харесай

Предлагат два варианта на медицинските сестри от Карлово за определяне на заплатите им

" На медицинските сестри са препоръчани два разновидността за установяване на възнагражденията. До четвъртък чакам от тях, в съгласие със синдикатите и Общинския съвет, да вземат решение кой от разновидностите ги удовлетворява ".

Това съобщи шефът на общинската болница в Карлово доктор Христо Пелев по време на среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Той увери здравния министър, че в лечебното заведения няма напрежение и е реализирана координация по отношение на бъдещите дейности, касаещи работните заплати.

Министър Ананиев беше безапелационен, че в границите на идната година ще бъде обезпечена резистентност на финансирането на дейностите отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване, за които действия Министерство на здравеопазването субсидира лечебните заведения по реда на Наредба № 3.

По-рано през днешния ден стана ясно, че медицинските сестри от Карлово са подали втора групова оставка. Оставки са подали всички медицинските сестри от Вътрешното поделение.

На 13 септември медицинските сестри и лекарите в детското поделение на болничното заведение в Карлово подадоха групова оставка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР