На медиите стана известно, че бившият началник на Генералния щаб

...
На медиите стана известно, че бившият началник на Генералния щаб
Коментари Харесай

Медиите посочиха наследника на генерал Суровикин

На медиите стана известно, че някогашният шеф на Генералния щаб на Върховен касационен съд военачалник Виктор Афзалов е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността главнокомандващ на Върховен касационен съд на Русия.

Според РИА Новости той е заменил някогашния пенсиониран военачалник Сергей Суровикин.

Информиран източник на медията сподели, че по-рано, през 2020 година, Афзалов към този момент е заемал същата служба. Той смени Суровикин, до момента в който ръководеше Обединената формация на войските в зоната на НВО.

Оставката на Суровикин бе оповестена преди този момент от някогашния основен редактор на " Ехо Москвы " Алексей Венедиктов. Това сочат и източници на РБК.

Един от тях добави, че в този момент някогашният главнокомандващ към този момент не е заместник-командир на силите на НВО.

За новия главнокомандващ е известно, че е роден през 1968 година, приключил е Висшето военно учебно заведение по радиоелектроника на Противовъздушна отбрана " Пушкин ". Афзалов е приключил и Военния университет за противовъздушна защита и Военната академия на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация.

Преди това той заемаше постовете на шеф на изчислението на отдела за бойно ръководство на групата зенитно-ракетни дивизии на корпуса на противовъздушната защита, беше първи заместник-командир на Военновъздушни сили и армията за противовъздушна защита.

През декември 2022 година Афзалов е почетен със звание генерал-полковник.

Сергей Суровикин беше назначен за главнокомандващ на Военновъздушни сили през октомври 2017 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР