На масата седи едно малко момченце на име Климат, което

...
На масата седи едно малко момченце на име Климат, което
Коментари Харесай

Георги Рачев: Малкото момченце на име Климат иска опазване на въздуха

На масата седи едно малко момченце на име Климат, което желае да се опазва въздуха, климатът и околната среда. Това показа в утринния блок на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев. По думите му отпуснатите 200 милиарда евро за справяне с климатичните промени са обект на инресен на доста хора.

,,Около климата се въртят доста пари. Ние можем да се приспособяваме към климатичните промени. Въпросът е метафизичен и научен'', уточни Рачев.

По отношение на времето през последния месец от годината климатологът изясни, че като цяло декември ще бъде леко студен.

,,Декември ще бъде леко студен, през идващите дни чакаме да падне и пълновръстен сняг. Зимата ще бъде топла, а декемри ще бъде в границите на естествените температури. Следващата и по-следващата седмица ще бъде даже малко по-топло от нормалното. Така че съществени студове не се чакат най-малко през идващите 10 дни'', изясни той.

,,Антарктида е едно парче, което още не е разграничена и се надявам по този начин да остане. Милиони години тази земя е заледена и крие своите секрети. Това е ограмен континент. Дори вирусите, тези сладури, не намират среда да оцеляват в централната част на Антарктида'', показа Рачев за идното си тръгване на ледения континент.

Накрая Георги Рачев съобщи, че ще се включи в месенето на хляба на българската станция в Антарктида.

,,Обещахме за Коледа и Нова година да месим хляба, тъй като 20 души ще желаят да папкат самун. От нас е грубата мъжка сила'', приключи проф. Рачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР