На мача срещу Лудогорец в Разград треньорът на сините Елин

...
На мача срещу Лудогорец в Разград треньорът на сините Елин
Коментари Харесай

Синовете трудно надминават успехите на бащите си, поне в Левски

На мача против Лудогорец в Разград треньорът на " сините " Елин Топузаков хвърли непосредствено в дълбоката вода синът на Христо Йовов - Кристиян. Наследникът на Бижутера трябваше да дебютира за мъжкия отбор на " сините " на най-трудното допустимо място - аудиенция на първенците. Той е вторият наследник на състезател от именития отбор на Левски, воден от Станимир Стоилов сред 2004 и 2008 година, който към този момент има мач в елита. Първият бе синът на Даниел Боримиров - Алекс. Той обаче, за разлика от татко си, изигра единствено 10 публични мача за Левски, до момента в който героят от Съединени американски щати " 94 има 10 трофея с тима. Подобно е ситуацията и с множеството двойки татковци и синове. В доста малко от тях синът надминава татко си, написа " Мач Телеград ".

Освен при семейство Боримирови, фрапантна е разлика в още няколко двойки. Като да вземем за пример тази сред легенда номер 1 на клуба - Георги Аспарухов-Гунди и синът му Андрей. Дали поради неизбежните съпоставения с великия му татко, или заради нещо друго, Андрей Аспарухов записа едвам 6 публични мача и 1 гол за мъжкия състав на " сините " през сезоните 1985/86 и 1986/87.
 Бие ли ЦСКА, Левски става втори по втори места
Бие ли ЦСКА, Левски става втори по втори места

Грандовете разделят първото място все още

Големите образци за по-добро показване на сина от бащата са два. Борислав Михайлов несъмнено стана по-голям вратар от татко си Бисер, като бе капитан на четвъртите света от Съединени американски щати " 94, а е бил и футболист на годината - през 1986-а. Друг подобен образец са Апостол и Георги Соколов. Първият, прочут с прякора Поцо, е именит вратар на " сините " от 40-те години на 20-и век. Синът му, известен като Соколето или Йогата, има с една купа по-малко от татко си, само че за сметка на това е един от най-обичаните и именити играчи в историята на клуба.

Със сигурност и на Кристиян Йовов няма да му е елементарно да настигне именития си татко. Интересното е и това, че целият дрийм-тийм на Левски на Станимир Стоилов означи уместно раждането на наследника на Христо Йовов. Той се появи на този свят на 13 февруари 2006 година, а два дни по-късно на замръзналия терен в Търнава " сините " победиха Артмедия за Купата на УЕФА като посетители с 1:0. След гола на Емил Ангелов-Бабангида играчите отпразнуваха попадението описвайки с ръцете си люлки в чест на Кристиян Йовов.
 Левскарското шествие стартира!
Левскарското шествие стартира!

Ултрасите ще сковават центъра на София
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР