На лице са тежки престъпления след употребата на наркотични вещества.

...
На лице са тежки престъпления след употребата на наркотични вещества.
Коментари Харесай

Звеното между МВР и прокуратурата вече хвана 611 души за дрога и над 3700 мигранти

На лице са тежки закононарушения след използването на наркотични субстанции. Негативни образци има и измежду пътнотранспортните катастрофи. Това постанова по особения подход върху тези закононарушения, с цел да се отговори на условията на обществото. 

 

Това сната ясно по време на брифинг на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, на която бяха показани резултатите от взаимните им действия по досъдебни производства, заяви Новини.бг.

 

В интервала 1 до 25 август може да се регистрира, че са извършени 401 профилирани полицейски акции, като арестуваните лица за произвеждане и разпространяване на опиати са над 600.

 

Основна част от активността на звеното ще бъдат ориентирани към взаимни акции на Министерство на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката за осъществяване на разяснителни акции. Ще се покаже на подрастващите по подобаващ метод, че използването на наркотични субстанции води до взаимозависимост, сериозно засяга здравето, води до наркомания, сподели Илиян Рангелов, прокурор при Върховна касационна прокуратура. 

 

Звеното е натоварено и с ежемесечната задача да сформира отчет със статистически данни за интервала, в който да бъдат поствени данни за извършени профилирани полицейски интервенции, арестувани лица, наркотични субстанции.

 

Нарколаборатория без аналог е била открита по време на интервенция на Министерство на вътрешните работи, стана ясно на конференцията. Такъв вид лаборатории не се откриват всеки ден, подчертаха представителите на Министерство на вътрешните работи.

 

Тя била движена от чужденци. Можела да обработва към 1000 литра прекурсори на седмица, които по-късно да се трансфорат в синтетични опиати - метамфетамин. Имала и специфична вентилация, а прекурсорът коствал 2000 лв. за литър. Преработен в метамфетамин стигал от 9000 до 11 000 евро у нас и 12 хиляди до 13,5 хиляди евро в чужбина. Задържани са трима души от Нидерландия.

 

Над 3700 са арестуваните влезнали незаконно у нас чужденци, стана ясно по време на брифинга. Една огромна част от арестуваните лица са в пограничните области. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР