На летище София започна работа първият роботизиран почистващ асистент на

...
На летище София започна работа първият роботизиран почистващ асистент на
Коментари Харесай

Роботът SOFie е новият почистващ асистент на летище София

На летище София стартира работа първият роботизиран почистващ помощник на име SOFie, възложен от немската компания, която от март 2022 година дава отговор за почистването на аерогарата.

Роботът е екипиран с най-съвременните софтуерни и оперативни благоприятни условия, оборудван е с голям брой датчици и към този момент може да бъде видян на Терминал 2 на летище София.

SOFie почиства 1 450 кв. метра в границите на един час, а потенциалът на батерията й разрешава да извърши 5-часова промяна, след което би трябвало да се зареди.

" Освен желанието ни да бъдем приети за дипломат на нововъведенията, ние се стремим да отговорим и на провокациите, свързани с набирането на личен състав в следствие от пандемията ", съобщи Бени Вундерлих, шеф на компанията, отговаряща за почистването на летището. Той е наясно, че един робот не може да размени работната ръка изцяло, само че би оказал помощ за компенсиране на дефицита на личен състав, както и да увеличи хигиеничните стандарти на летище София.

Благодарение на SOFie към този момент имаме по-приятна летищна среда. Освен ефикасен асистент, тя е и магнит за пасажерите, които към този момент се снимат с нея, съобщи Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на летище София.
 По-малко пътуващи през летище София и за октомври по отношение на 2019 година
По-малко пътуващи през летище София и за октомври по отношение на 2019 година

Единствено при чартърните полети се следи растеж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР