На летищата във Великобритания скоро може да не е необходимо

...
На летищата във Великобритания скоро може да не е необходимо
Коментари Харесай

Британските летища въвеждат нови скенери за ръчния багаж

На летищата във Англия скоро може да не е належащо течностите в ръчния багаж да се слагат в шишенца в транспарантни пликове, откакто държавното управление разгласи проект да вкара 3D техника за обзор на ръчния багаж, предадоха организациите. Министърът на превоза Грант Шапс уточни, че новата технология ще усъвършенства сигурността и може също да постави завършек на нуждата пасажерите да употребяват найлонови торбички или да преопаковат това, което носят.

Според сегашните разпоредби за сигурност на пасажерите е неразрешено да имат в ръчния багаж бутилки с течности над 100 мл, а шишенцата би трябвало да бъдат сложени в транспарантни найлонови пликове. При новия режим на обзор на багажа тази процедура може да отпадне, а също така може пасажерите да получат право да внасят в салона на самолета електронни устройства като преносими компютри.

Новите скенери се тестват на лондонското летище " Хийтроу " и последователно ще проработят на останалите английски летища до 1 декември 2022 година, показва държавното управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР