На лекция в Медицинския само след ваксина или тест Студентите от

...
На лекция в Медицинския само след ваксина или тест
Студентите от
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: На лекция в Медицинския само след ваксина...

На лекция в Медицинския единствено след ваксина или тест

Студентите от Медицинския университет - Пловдив ще могат да участват на практическите занятия, в случай че са имунизирани против коронавирус, преболедували или покажат негативен PCR тест, изработен най-малко 72 часа преди лекциите или упражненията.

Въведените със заповед на Ректорския съвет от 20 август ограничения към този момент са процедура в доста американски и европейски вузове като съответна реакция на продължаващата пандемия. Идеята е по този метод да не се прекъсват присъствените извършения, които се организират в болнична среда, като се подсигурява сигурността както на болните, по този начин и на самите студенти и медицинския личен състав, ангажиран в лечебните заведения.

Въпреки рационалните причини, в обществените мрежи се появиха отзиви, че новият ред опонира на Закона за висшето обучение за студенти и на Закона за приблизително обучение за възпитаници. На процедура още веднъж се стигна до познатия конфликт на антиваксъри и поддръжници на имунизацията в разгара на надигащата се четвърта вълна на болестта, този път поради делта разновидността на ковид.

Колите пъплят в индианска нишка по бул. " Хр. Ботев "

Временни ограничавания на придвижването на бул. „ Христо Ботев” до Младежкия рид се вкарват от на следващия ден поради промяна на тръбопровод, което неизбежно ще докара да нови тапи. Трафикът няма да се стопира, само че в сектора от кръстовището с ул. „ Любен Каравелов” (Стоматологичен факултет) до Коматевския възел колите ще вървят в индианска нишка, защото крайната дясна лента до тепето се затваря и автомобилният поток се насочва вляво на същото платно до разграничителната линия.

От Община Пловдив са издали позволение до 30 октомври да подменят остарелия тръбопровод на бул. „ Христо Ботев” до пресечката с ул. „ Кавала”, която се намира до колелото на Централна гара. Засега придвижването се лимитира единствено в първата права на пътя, по-късно тръби ще се поставят и в идващия сектор.

Самоубиец спря влака за Бургас

Влакът от София за Бургас се оказа в капан на Коматевския надлез в Пловдив след съдбовен случай през вчерашния ден сутринта. Композицията потеглила към морето от столицата по разписание - в 6.35 часа. Към 8.30 ч. към този момент била в рамките на град Пловдив. Машинистът задминал гарата в кв. Прослав и се запътил към Централна гара, с цел да качи чакащите отпускари, приготвили куфарите за морето. На Коматевския надлез обаче забелязал, че мъж ляга на релсите. Тежката машина била на към 250 метра от него. Машинистът почнал да надува клаксона, обаче самоубиецът не помръднал. Натиснал спирачките, само че в този миг скоростта на влака била над 100 км. Влакът минал през тялото и съумял да спре едвам откакто то се озовало под колелата на последния вагон.

Нов състезател може да пренареди картите в българската политика

Доц. Мира Радева, социолог в особено изявление за „ Марица “: Политическа групировка към Кирил Петков би имала големи шансове за триумф. Според нея партията на Слави Трифонов се оказа огромно отчаяние за парламентарната народна власт. А кабинет с третия мандат е вероятен единствено посредством игра с кворума

Кабаиванов с ултиматум за разрушения път Ведраре-Мраченик

Държавно ловно стопанство „ Тракия “ да възвърне неотложно нарушените асфалтови настилки по пътя Ведраре-Мраченик. За това упорства кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов в писмо до шефа на стопанството инж. Огнян Христов.

Както „ Марица “ писа, от началото на август по въпросното общинско шосе през средногорските села минават самосвали, които повреждат съществено пътната настилка и оборудванията по нея.

Камионите са натоварени с по над 30 тона трошен камък, трошляк и други инертни материали.

Модернизацията на българското земеделие – задача допустима

Изкуственият разсъдък, който е в основата на модернизацията в селското стопанство, навлиза с прекомерно мудни стъпки в родното земеделие. На този стадий цифровизация в бранша могат да си разрешат единствено едрите и финансово обезпечени фермери, а за болшинството е задача невъзможна, към този момент. За да са в крайник с новите технологии обаче и да са конкурентоспособни на пазара, стопаните би трябвало да одобряват новите провокации, а институциите с отношение към агросектора да ги поддържат. Първата крачка за това е направена. Преди дни Държавен фонд „ Земеделие” и Институтът по осведомителни и информационни технологии при Българска академия на науките подписаха меморандум за съдействие в региона на изкуствения разсъдък в земеделието.

Има Такъв Народ натиска за избори „ 2 в 1 “ през ноември

Коалицията на Мая Манолова да получи третия мандат за сформиране на кабинет, а при неуспех да се върви към избори " 2 в 1 " за парламент и президент през ноември. Това е най-приемливият сюжет за " ИТН " при сегашната обстановка, стана ясно от думите на ръководителя на Народното събрание Ива Митева от партията на Слави Трифонов.

Според нея средата на септември е и най-късният период, в който депутатите да насрочат дата за президентските избори. За Митева е добре, преди да се разпусне сегашният парламент, да свърши някаква работа, да актуализира бюджета и да прегледа импортираните законопроекти. Това значи, че или би трябвало да се образува постоянно държавно управление, или партията, която получи третия мандат, да го забави.

Няма водачи на Острова, викат пандизчии

Отчаяни производители на храни във Англия насочиха молба към държавното управление да разреши на пандизчии да се притекат на помощ за решение на рецесията с работната ръка, подбудена от Brexit и COVID-19.

На среща в правосъдното министерство от Асоциацията на самостоятелните производители и снабдители на месо са проучили благоприятни условия да бъдат взети на работа някогашни и сегашни пандизчии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР