На легендарния плаж Копакабана в Рио де Жанейро се очакват

...
На легендарния плаж Копакабана в Рио де Жанейро се очакват
Коментари Харесай

2.7 млн. души посрещат Нова година на Копакабана


На именития плаж Копакабана в Рио де Жанейро се чакат рекорден брой гости, които да посрещнат там Нова година. Това оповестиха от кметството на бразилския град, съобщи Нова ТВ. Предходни години хората, които участваха на новогодишната заря и празненствата, облечени в бяло, както изисква традицията, бяха към 2 милиона.

От кметството оповестих също, че за реда на Копакабана ще бдят 1 032 общински служители на реда. Властите на щата Рио оповестиха по-рано, че отпуските на 2 000 военни служители на реда за новогодишните празници са анулирани и те са мобилизирани да охраняват града.

Година и половина след семейството на Олимпийските игри Рио е в плен на насилието. То се комбинира и ускорява от тежката икономическа рецесия, която раздрусва щата, който е на прага на банкрута. Има закъснение на заплатите на държавните чиновници, в това число и на същите тези служители на реда, на които се разчита да обезпечават реда. Въпреки тези проблеми управляващите се надяват тази година на 2.7 млн. туристи от всички краища на Бразилия и от света да дойдат за новогодишните празници, което би инжектирало в стопанската система на щата към 500 млн. евро.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР