На купянското направление украинските военни са претърпели сериозни загуби, сравними

...
На купянското направление украинските военни са претърпели сериозни загуби, сравними
Коментари Харесай

Руските сили нанесоха тежки въздушни удари по ВСУ на Купянското направление

На купянското направление украинските военни са претърпели съществени загуби, сравними с размерите на две роти, заяви за РИА Новости Сергей Зибински, шеф на пресцентъра на групировката на съветските войски " Запад ", предава " Фокус ".

" Общите загуби на съперника възлизат на две роти жива мощ, два бронетранспортьора М113, една бронирана бойна машина " Козак ", един пикап, един пункт за доставка на муниции ", посочи Зибински

Той добави, че по време на боевете в регионите на Ивановка, Сергеевка, Загоруйковка, Тимковка и Синковка частите на Западната формация войски благодарение на авиационен и артилерийски огън са отбили девет офанзиви на щурмови групи от 32-ра, 41-ва механизирана, 57-ма мотопехотна и 68-а егерска бригада.

" Екипажите на изтребители-бомбардировачи Су-34 нанесоха въздушни удари по пунктове за краткотрайно разполагане и командно-наблюдателни пунктове на части от 41-ва и 43-та механизирана, 57-а мотопехотна бригади, 15-ти граничен отряд и седми обособен стрелкови батальон в Ковшаровка. области, Глушковка, Песчани, Невски и Степова Новоселовка ", означи Зибински.

Освен това, съгласно него, екипажи на тежки огнехвъргачни системи " Солнцепек " са поразили скупчването на жива мощ на 32-ра механизирана бригада в укрития в региона на Тимковка.

Също по този начин в регионите на Колодезное, Лозовая и Синковка по време на контрабатарейна борба групата " Запад " е унищожила реактивната система за залпов огън БМ-21 " Град ", 152-мм артилерийско оръдие Д-20 и два минохвъргачни екипажа на украинските въоръжени сили, заключи събеседникът на организацията.

Според украинското разузнаване Русия е съсредоточила над 400 хиляди бойци на украинска територия. Това съобщи представителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Андрей Юсов, представен от Радио Свобода.

" Силите са задоволителни за самостоятелни интервенции на обособени сектори от фронта. А групата на нашествениците в Украйна във краткотрайно окупираните територии, подсещаме, е повече от 400 хиляди съветски военнослужещи. И, несъмнено, това е забележителен брой личен състав ", означи той.

Според него на територията на Украйна има огромно количество оръжие на съветската войска - " ново оръжие ще бъде реактивирано и доставено на фронта ".

Юсов означи, че мобилизацията в Русия продължава, тя е траяла през цялото лято.

" Не приказваме за повтаряне на сюжета, който се случи през февруари 2022 година Но в някои региони, да, врагът ще продължи да се пробва да организира обособени настъпателни интервенции ", заключи представителят на ГУР.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР