На кръстовището в Лас Вегас, където Тупак Шакур е застрелян

...
На кръстовището в Лас Вегас, където Тупак Шакур е застрелян
Коментари Харесай

Братът на Тупак Шакур смята, че убийството му е останало неразкрито заради расата им

На кръстовището в Лас Вегас, където Тупак Шакур е убит през септември 1996 година, единствено затрупан с графити дирек с няколко драсканици " RIP Pac " и " Tupac Shakur, I love you ", загатват за това, което се е развило тук.  

Тупак е най-ярката звезда на рап музиката, когато е убит четири пъти от упор, до момента в който се движи по една от най-оживените улици в града. Той умира седмица по-късно.

" I was shocked, surprised, and taken aback because it's been so long ": Mopreme Shakur speaks to Sky News after a man accused of his brother Tupac's murder is arrested
— Sky News (@SkyNews)
В годините по-късно славата му единствено нараства, а гибелта му е обект на десетки книги, филми и песни.

До тази седмица доста хора бяха престанали да имат вяра, че полицията ще разкрие едно от най-големите неразкрити закононарушения в Америка. Но през днешния ден, в правосъдна зала единствено на няколко километра от мястото, където е погубен, и 27 години по-късно, един мъж ще се признае за отговорен за убийството на Тупак.

Семейството на Тупак се опасяваше, че в никакъв случай няма да види този миг. Брат му Мопрем Шакур споделя, че съгласно него убийството на Тупак нямаше да остане неразкрито толкоз дълго, в случай че той беше бял.

" Пак беше млад негър мъж - споделя той, - а в тази страна имаме провокации, когато става въпрос за равноправно правораздаване ".

" Това е просто природата на звяра, това е просто природата на звяра в Америка. Аз съм реалист по този въпрос. "

Мопрем прибавя: " Бях шокиран и сюрпризиран, тъй като е минало толкоз доста време. Не сме чували нищо от 27 години ".

Tupac Shakur's brother Mopreme says the Keefe D arrest brings back trauma.
— TMZ (@TMZ)
Арестуваният мъж е Дуейн Дейвис, по-известен в рап средите с уличното си име Кийф Ди.

Властите упрекват Дейвис, че е бил " уредник на изстрелите " и се твърди, че е предал на стрелеца револвера, употребен за убийството на Тупак.

Още през 1998 година той се хвали, че е бил на мястото на закононарушението, и написа записки, в които декларира, че е бил в колата, от която са изстреляни патроните.

Той от дълго време е прочут на проверяващите като един от четиримата обвинени, разпознати при започване на следствието. Той не е обвиненият за стрелбата, само че управляващите го разказват като предводител на групата.

Tupac Shakur’s brother Mopreme reacted to the " bittersweet " news Friday that a suspect has been arrested and charged in the rapper's murder
— Rolling Stone (@RollingStone)
В Невада можете да бъдете упрекнати в закононарушение, в това число ликвидиране, в случай че помогнете на някого да извърши закононарушението.

Мопрем счита, че други би трябвало да бъдат подведени под наказателна отговорност за убийството на брат му. 



" Би било срамно след цялото това време да не го създадат както би трябвало - споделя той, - което значи да прегледат всички връзки с него и да получат цялостното правораздаване, което желаеме ".

" Има подозрение в тяхната откровеност. Колко надалеч ще стигнат? Дали ще стигнат до дъно и ще заловен всички съучастници? ", заключва той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР