На консултациите при президента Румен Радев разбрахме, че и следващото

...
На консултациите при президента Румен Радев разбрахме, че и следващото
Коментари Харесай

Зам.-председателят на Възраждане: Внесохме първия си законопроект в НС, той е за смяна на главния прокурор

На консултациите при президента Румен Радев разбрахме, че и идващото държавно управление ще се придържа към актуалните противоепидемични ограничения, които съгласно нас са противоконституционни.

Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на партия „ “ Петър Петров. Той беше безапелационен, че няма да поддържат новия кабинет, в случай че ако той застане зад носенето на маски и задължението за зелен документ, както и в случай че не са на тяхното мнение по отношение на Северна Македония и въвеждането на еврото. Относно условието депутатите да вървят на работа в Народното събрание със зелен документ, Петров изясни, че с изключение на тях, „ срещу “ са били още от „ ИТН “ и Българска социалистическа партия.

„ “ към този момент вкараха първия си законопроект в деловодството на Народното събрание, който е за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев от поста му. „ Той основава механизми за отстраняването от поста му. Най-общо това може да се извърши от Пленума на Висшия правосъден съвет при тежко дисциплинарно нарушаване или при дисциплинарно произвеждане “, сподели той и добави, че механизмът ще важи и за ръководителите на висшите съдилища.

Петров разяснява, че „ “ са били обект на прокурорска принуда. „ Заведе се правосъден желае за заличаването на партията, съдът отхвърли това искане. Прокуратурата изхарчи към 1 млн. лева, с цел да проверява деятелите на „ “. Това се случи тъкмо по време на парламентарни избори “. Попитан кой има интерес да бъде закрита партията, Петров сподели: „ Всички са против „ “, дори партиите, които не са в Народното събрание и се определяха като носители на родолюбивия избор “. Той беше безапелационен, че казусът с основния прокурор не е персонален, а поради подозренията в безпристрастното следствие на държавния орган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР