На Конференцията за насърчаване на глобалните инвестиции в Шънджън, крайбрежен

...
На Конференцията за насърчаване на глобалните инвестиции в Шънджън, крайбрежен
Коментари Харесай

Сделки на стойност 879 милиарда юана подписани на Конференцията за насърчаване на глобалните инвестиции в Шънджън

На Конференцията за поощряване на световните вложения в Шънджън, крайбрежен град в Южен китайски и високотехнологичен център, бяха подписани 315 плана с обща инвестиция от 879 милиарда юана (около 126,31 милиарда щатски долара). С това градът се стреми да увеличи доверието на световните вложители в своето бъдещо развиване.

Конференцията за поощряване на световните вложения в Шънджън през 2022 година включва поредност от действия, в това число 12 районни капиталови конференции и редица задгранични паралелни сесии и действия за поощряване на вложенията. Проектите, подписани на конференцията, обгръщат областите на информатизацията от ново потомство, биомедицина и опазване на здравето, както и зелената и нисковъглеродна промишленост.

Конференцията притегли международни компании в необятен набор от области, в това число Amazon, Intel и Maersk. 50 % от бизнеса на Maersk за ръководство на веригата за доставки в Китай идва от Шънджън. „ Maersk е мощно съобразена със тактиката за развиване на Шънджън и ще продължи да усилва вложенията си там в бъдеще “, съобщи Каролин У, ръководещ шеф на A.P. Moller-Maersk.

От 2019 година до 2021 година Конференцията за поощряване на световните вложения в Шънджън подписа повече от 600 плана, включващи над 2 трилиона юана планувани вложения. Като водач във високотехнологичното индустриално развиване на Китай, Шънджън може да се похвали като базата за голям брой китайски водещи компании и софтуерни колоси, в това число Huawei и Tencent.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР