На Коледа православните българи изпълниха храмовете на страната. Тържествена Рождественска

...
На Коледа православните българи изпълниха храмовете на страната. Тържествена Рождественска
Коментари Харесай

На Рождество: Патриарх Неофит с послание в подкрепа на страдащите

На Коледа православните българи извършиха храмовете на страната. Тържествена Рождественска света литургия отслужи в катедралния храм " Свети Александър Невски " българският патриарх Неофит.

" Мислите ни непрекъснато да са ориентирани към тези, които са в потребност или неволя, изоставени от обществото, страдащи от физическо или духовно страдалчество ", пожелаха българските архиереи в Патриаршеското и Синодално обръщение.

Стотици миряни извършиха през днешния ден православните храмове с вяра за по-добър живот, религия в бъдещето и здраве. И пожелаха на другите:

Да бъдат здрави, това е доста значимо и българският народ да има волята да работи по този начин, а политиците да станат държавници, с цел да излязат от обстановката, в която се намираме през днешния ден.

Да имат вяра в това, което вършат и се надавам, че в скоро време ще се видят резултатите от тази религия.

Най-вече здраве и да се отървем от този сразяващ ни Ковид-19.

Много здраве, благополучие и триумфи най-много в персонален проект и дай боже в професионален.

Само здраве им поисквам, тъй като като нямаме здраве, няма накъде. И да бъдат доста щастливи и нека към този момент България да бъде най-щастливата и хубава страна.

Тържествената Рождественска света литургия в катедралния храм " Свети Александър Невски " отслужи Българският патриарх Неофит в съслужение с епископи и свещеници от Българската православна черква.

В Патриаршеското и Синодално обръщение през днешния ден прозвуча, че сме призвани от Божия наследник, всеки съгласно опциите си, да демонстрираме благосклонност и поддръжка към всички страдащи и нуждаещи се.

Тогава и раждащият се през днешния ден във Витлеем Младенец ще е с нас и ще ни поддържа.

Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на патриарх Неофит: Отечески поздравяваме с Христовото раждество всички рожби на светата ни черква, в рамките на родината и надалеч от нея,благопожелавайки здраво здраве, мир и берекет от Господа! Любовта и милостта на родилия се през днешния ден Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово!

Нека Рождество донесе вяра, топлота и светлина на всички нас!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР