На Коледа ни очаква опасно време – жълт код за

...
На Коледа ни очаква опасно време – жълт код за
Коментари Харесай

Опасно време за Коледа, код жълто в 16 области

На Коледа ни чака рисково време – жълт код за мощен вятър е разгласен за 16 области в страната, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в действие за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, София – област, София – град, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора и Сливен.

През нощта против Коледа и до сутринта ще бъде облачно, прохладно и с валежи, най-вече от дъжд. Ще духа мощен и стремителен вятър от запад-северозапад и с него захлаждането ще продължи; тук-там в Предбалкана и високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг.

През деня ще остане прохладно, само че по здрач вятърът ще отслабва. От запад облачността ще се раздира и понижава, най-късно над югоизточните региони от страната, където ще остане облачно съвсем през целия ден. Температурите ще са без значителен дневен ход и минималните ще са сред -4 и 1 градуса, а оптималните ще са сред -1 и 4 градуса.

Сутринта по Черноморието ще бъде най-вече облачно и по южното крайбрежие ще превали едва. След обяд облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време, най-късно над южните региони. Ще бъде прохладно с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 2 и 4 градуса. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 7 – 8 градуса.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде прохладно и ще е студено. Ще духа мощен западен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от север-северозапад. Ще нахлува леден въздух и в композиция със мощния вятър чувството ще е за мразовито време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към -5 градуса, на 2000 метра – към -10 градуса.

В сряда и четвъртък облачността ще е раздрана, в множеството региони най-вече забележителна. Вятърът малко ще отслабне, повече в нощните часове, само че денем още веднъж ще се усилва и ще бъде сдържан, от север и северозапад. Минималните температури ще са най-вече сред -6 и -1 градуса, а дневните едва ще се покачат и през втория ден ще са сред 2 и 7 градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР