На коалиционен съвет днес Български възход ще реши кого ще

...
На коалиционен съвет днес Български възход ще реши кого ще
Коментари Харесай

Български възход решава кого да подкрепи за председател на НС

На съдружен съвет през днешния ден " Български напредък " ще реши кого ще поддържа в гласуването за ръководител на Народното събрание. Въпросът ще се дебатира и на съвещание на парламентарната група, което стартира в този час.

По-рано от АБВ, които са един от съдружните сътрудници в " Български напредък ", оповестиха своята позиция. Лидерът на партията Румен Петков уточни, че досегашната процедура е била да се поддържа предлагането на най-голямата парламентарна група:

" Очевидно, че се върви към смяна на тези визии и планове, само че да не се съобразяваш с изборния резултат и да се стремиш да блокираш работата на Народното събрание от първия му ден, не е добър знак и е липса на политическо образование и просвета ".

До този миг четири от парламентарно показаните обединения оповестиха, че ще имат номинации за ръководител на Народното събрание. ГЕРБ издигна кандидатурата на Росен Желязков, " Продължаваме промяната " - на Никола Минчев, а Българска социалистическа партия - Кристиан Вигенин. От " Възраждане " ще предлагат Петър Петров, научи БНР от свои изпочници в партията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР