На кмета на най-българския град в Молдова Тараклия е бил

...
На кмета на най-българския град в Молдова Тараклия е бил
Коментари Харесай

Позор: Отказаха гражданство на кмета на най-българския град в Молдова

На кмета на най-българския град в Молдова Тараклия е бил отхвърлен български паспорт. Това стана ясно от обява във фейсбук на градоначалника Сергей Филипов.

„ Говорейки за чисто моите персонални чувства. Сбогом, България! Мисля, че за моята прародина няма безусловно никакви вреди от това решение. Не съм жител и съм претендент за приемане на поданство от България. Министерството на външните работи на България ме подложи на някаква особена експертиза и ме призна за човек, който няма право да има поданство. Бог да е с вас! Увеличавайте популацията си за сметка… на тези, които заплащат почтено за това. Унизен един път, няма да направя това още веднъж! “, написа кметът на българския град.

Тараклия се намира в южна Молдова. В града живеят 15 006 души, най-вече бесарабски българи. Основан е през 1813 година от български преселници, напуснали домовете си след Руско-турската война от 1806-1812 година

На герба на града на български език е изписан девизът „ Българският дух е несломим “, а знамето е с цветовете на българския байрак - бяло, зелено и алено, и има изображение на лъв.

На фейсбук страницата на кмета Филипов доста българи са му писали през последните часове и го молят за опрощение поради българските управници, които са му предизвикали това оскърбление.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР