На къмпинг Градина все пак ще се строи. В края

...
На къмпинг Градина все пак ще се строи. В края
Коментари Харесай

Разрешиха да се строи на къмпинг Градина, нямало дюни

На къмпинг " Градина " въпреки всичко ще се строи. В края на ноември от РИОСВ-Бургас още веднъж са дали зелена светлина за създаване на бистро, бар и търговски обекти с обслужващи площи и трафопост на метри от морето, оповестява БНР.
Припомняме, планът за градеж в къмпинга се възражда, откакто дейностите започнаха през януари тази година, само че след това бяха замразени от ДНСК.
Заради съмнителните градежи, строителният регулатор стартира и проверки в общините Созопол и Царево.
Сега обаче излиза наяве, че екоинспекцията е издала позитивна оценка за съвместимостта за градежа, макар че той попада в Защитената зона " Бакърлъка " за запазване на дивите птици и граничи със Защитената зона " Плаж Градина - Златна рибка " за запазване на естествените местообитания.
Мотивът на Регионална инспекция за опазване на околната среда е, че на терена няма дюни. Те обаче са в непосредствена непосредственост.
По данни на екоинспекцията територията е за курортна активност. Обектът попада в зона " А " на крайбрежието, плануват се 20% компактност на застрояването и 7 метра оптималната височина. Озеленяването пък би трябвало да е 70%, половината от което да са дървета.
Според Регионална инспекция за опазване на околната среда градежът ще засегне минимално предпазената зона и няма да повлияе изключително на птиците, макар че е понижена буферната зона, свободна от застрояване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР