На Калин Стоянов, а и на редица други министри, им

...
На Калин Стоянов, а и на редица други министри, им
Коментари Харесай

На Калин Стоянов, а и на други министри, им е по-важна оценката на Борисов и Пеевски, а не на премиера

" На Калин Стоянов, а и на редица други министри, им е значима оценката на Пеевски и Борисов, а не на премиера или на водача на партията мандатоносител. "

Това установи във вторник по Нова нюз Иван Демерджиев, някогашен министър на вътрешните работи в служебния кабинет, във връзка с държанието на настоящия Министерство на вътрешните работи началник.

Калин Стоянов отхвърля да си подаде оставката, която му беше поискана от ПП-ДБ поради полицейско принуждение по време на митингите против управлението на БФС. Вместо това той разгласи, че Кирил Петков се месил в работата му, като тази заран стана ясно, че не е приказвал от него от август, само че поддържа връзка с Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Точно от ГЕРБ и от Движение за права и свободи отхвърлиха да поддържат настояването на ПП-ДБ за оставката на министъра. Калин Стоянов направи усещане и с решението си да отиде на кино във вечерта на митингите, а на идната заран, по думите на премиера Николай Денков, му споделил, че нищо изключително не се е случило и всичко е наред.

„ Час преди митинга в четвъртък вечер министърът на вътрешните работи Калин Стоянов убеждаваше, че всичко е обикновено, полицейските сили са готови и ще се оправят. На идната заран съобщи, че нищо изключително не се е случило. Чак когато му желаеха оставката, той заприказва за разгром и за това, че Министерство на вътрешните работи е предотвратило изключителни последствия от демонстрациите. ”

Това напомни през днешния ден и Демерджиев.

„ Истината е, че когато министърът по време на една такава обстановка е на кино и счита оттова да управлява силите си, той не може да разбере политическата отговорност, която носи. "

„ Когато не знаеш какво е да си на кино, когато градът гори, и да нямаш съвест в тази обстановка да си подадеш оставката, допускайки сходно нещо, значи, че нямаш никаква визия за отговорността си като министър ”, уточни още той.

По въпроса за полицейското принуждение, той  разяснява:

„ Полицаите работят по този начин, както им се каже. Полицаите работят тъкмо по този начин, както им зададе министърът и тяхното управление. ” И добави по какъв начин е нямало такива случаи, до момента в който той е бил министър. 

" Когато партията-мандатоносител, която те е излъчила, изиска оставката ти, в случай че в действителност разбираш политическата си отговорност, ти си задължен да подадеш тази оставка ", означи Демерджиев за отхвърли на Калин Стоянов да напусне министерския си пост.

Според Демерджиев това, което сега се случва, може би разкрива един различен по-сериозен сюжет. Като включи в него и много странните условия към министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, който разгласи, че е бил подложен на напън от Кирил Петков и Божидар Божанов и по-късно дори му беше назначена защита, а казусът се проверява.

Както и към заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, чиито дейности към верифицирането на машините доведоха до поредност от събития - отчет на ДАНС, добре съгласувана реакция от ГЕРБ и Движение за права и свободи, решение на ЦИК за негласуване с машини на първи тур и т. н.

„ Сценарият е, че от ПП-ДБ разрешиха някой различен със свое Министерство на вътрешните работи и със свои министри да си направи избори. Този някой си направи изборите, знаем какви са резултатите. Дали е ГЕРБ или са ГЕРБ и Движение за права и свободи - нека да обяснят тези, които сътвориха това държавно управление ”, сподели още Демерджиев.

Той подсети, че при започване на основаването на кабинета „ Денков ” от ПП-ДБ са уверявали, че всички министри, като се изключи вицепремиера Мария Габриел, са техни (Днес Петков сподели, че Стоянов е препоръчан от Борисов - бел. ред.). Както и че министър председателят Николай Денков персонално носи отговорност за тях и в случай че някой се отклони от пътя, той ще приключи това, подавайки оставка.

Бившият министър е безапелационен, че Калин Стоянов би трябвало да подаде оставка и да поеме политическата отговорност освен за погрома в столицата, само че и за това, което се случва в Министерство на вътрешните работи през последните 5 месеца.

„ Както виждам, на Калин Стоянов, а и на редица други министри, им е значима оценката не на мандатоносителя и премиера, на други двама души – Пеевски и Борисов ”, заключи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР