На каква възраст германците започват да правят секс? Често ли

...
На каква възраст германците започват да правят секс? Често ли
Коментари Харесай

Любопитни подробности за германците и секса

На каква възраст германците стартират да вършат секс? Често ли сменят полови сътрудници? Доволни ли са от опита си в леглото? Досега половият живот на германците не е добре изследван. Разбира се, има доста анкети, само че те надали биха могли да се смятат за представителни. Ново изследване хвърля светлина върху протичащото се в спалните на германците, осведоми „ Дойче Веле “.

Учени от Института по сексология към Университетската болница Хамбург-Епендорф, дружно с Федералната работа за здравно обучение, за първи път организираха в Германия огромно представително изследване, в което участваха близо пет хиляди души от двеста немски града и села. Възрастта на интервюираните е от 17 до 75 години. Пуснати са първите данни. Какво е толкоз забележителното в любовния живот на актуалните германци?
Колко постоянно германците вършат секс?
Общият резултат от подробни 50-минутни изявленията допуска, че по-голямата част от германците са удовлетворени от своите партньорства и полови връзки, макар обстоятелството, че някои интервюирани не отхвърлят, че са " отишли наляво ". Всеки пети мъж в Германия изневерява, а измежду дамите това са 13%.

Удовлетворението от интимния живот зависи от два фактора: положението на връзката и здравословното положение. Самотните вършат по-рядко секс, в сравнение с любовните двойки. Но даже и полово дейните самотници са по-недоволни от прекарванията си от тези в партньорска връзка. Вярно е, че колкото по-дълго хората са дружно, толкоз по-малко са удовлетворени от секса. Като цяло обаче възрастта не въздейства на равнището на задоволеност.

Най-активен полов живот в Германия водят мъжете на възраст от 36 до 45 години и дамите от 26 до 35 години. Но какъв брой постоянно междинният немец има интимни връзки? 13% от интервюираните на възраст от 18 до 36 години го вършат повече от 10 пъти месечно. По принцип в този случай жителите на Германия демонстрират въздържаност: четири до пет пъти месечно е междинната стойност. В съпоставяне с други европейски страни, германците са някъде по средата. С възрастта ползата към секса отслабва: след 66 години половината от интервюираните мъже и единствено една четвърт от дамите се занимават интензивно със секс. Но това не пречи даже на по-възрастните германци да завързват познанства на съответните онлайн портали.
Съвсем за първи път
Ако погледнете възрастта, когато германците имат първия си полов опит, тогава има социокултурни промени. Днес във възрастовата група от 18 до 25 години съвсем половината са практикували за първи път преди настъпването на 17 години. Сред родените в средата на 40-те - 50-те години на предишния век и чиято младост е съвпаднала в годините на половата гражданска война, едвам всеки пети е имал „ първи път “ преди зрелост.

Проучването също по този начин дава визия за броя на половите сътрудници. Имайте поради, че в по-голямата си част оповестените данни от изследването обгръщат единствено хетеросексуални връзки. Немският мъж приблизително спи с 10 дами през живота си; германката има шестима сътрудници в леглото. Учените означават, че в името на общественото самопризнание, мъжете усилват цифрата, а дамите, в противен случай, страхувайки се от заклеймяване, я понижават.
Секс и здраве
Колкото по-добре интервюираните са оценили здравето си, толкоз по-голям е броят на половите контакти, които са имали през последния месец. Половината германци с хронични болести или увреждания виждат здравословните си проблеми като спънка за секс.

Повечето са наясно с инфекции, излъчени по сексуален път. Една трета от хетеросексуалните двойки и 40% от хомосексуалните и бисексуалните хора, живеещи в Германия, стартират да приказват по тази тематика преди да вършат секс. Освен това младите германци са доста по-добре осведомени от по-възрастните германци - частично заради уроците по полово образование в учебно заведение, съгласно откривателите. В същото време единствено 70% от несемейните употребяват презервативи за отбрана против инфекции и малко повече от половината от тези, които са изневерявали на постоянния си сътрудник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР