На кадрите на Максар, датиращи от средата на март, може

...
На кадрите на Максар, датиращи от средата на март, може
Коментари Харесай

Сателитни снимки опровергаха руснаците за Буча

На фрагментите на " Максар ", датиращи от средата на март, може да се разграничат няколко натрупа на цивилни, лежащи на улица в Буча или край пътя. Украинската войска си върна контрола върху града едвам преди няколко дни. Украинските управляващи оповестиха през уикенда, че са намерили в Буча доста тела след изтеглянето на съветските сили оттова.

" Тези фрагменти с висока резолюция поддържат неотдавнашните видеозаписи и фотоси в обществените мрежи, които демонстрират трупове по улиците на Буча, изоставени там от няколко седмици ", се споделя в изказване на " Максар ".

Американският в. " Ню Йорк таймс " е анализирал също фрагментите, получени от " Максар " от улица " Яблонска " в Буча и ги е съпоставил с видеокадри на трупове по тази улица, направени на 1 и 2 април. Анализът демонстрира, че доста от труповете са били там минимум от три седмици, до момента в който съветските сили към момента са направлявали града.

Франс прес също е съумял да се снабди с тези сателитни фрагменти и по този метод да удостовери разбора на " Ню Йорк таймс " и ги е съпоставила с фрагментите, направени на място в събота от екипа на организацията, който видя там труповете на минимум 22 души с облекла на цивилни.

Много тела, присъстващи на сателитни фрагменти, предоставени от " Максар " и датиращи от 19 март, са в същата поза на земята и на същото място и на фотосите на Франс прес направени две седмици по-късно.

Москва отхвърля изрично всички тези изказвания и твърди, че съветското министерство на защитата е разкрило признаци за имитация в фрагментите, показани от украинските управляващи като доказателства за съветските издевателства, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Постоянният представител на Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи през вчерашния ден: " Всички тези тела се появяват ненадейно по улиците, лежащи на земята, едно по едно, кой отдясно, кой отляво, някои мърдат, други демонстрират признаци на живот ". Той добави, че става дума за инсценировка, проведена от " украинската военна осведомителна машина ". Но разбор на фрагментите, публикувани в обществените мрежи, като и на фотосите на Франс прес и на свидетелствата на публицисти на място още веднъж опровергават тази версия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР